Fiat 500: Melding airbag defect onder het rijden

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 169A4000, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 51

Beste allemaal,
Sinds enige tijd heb ik een probleem dat ik tijdens het rijden een melding krijg van airbag defect. In het begin dacht ik dat het alleen gebeurde nadat ik een bocht genomen had. Echter nu geeft hij de melding ook aan tijdens het rijden op een recht stuk. Niet alleen de melding van de airbag krijg ik te zien. Soms geeft hij ook "brandstofstop" aan of het hele instrumentenpaneel valt uit om direct dan weer op te lichten. Bij het aanzetten van de knipperlichten hapert het tikgeluid en het lampje, ondanks de knipperlichten buiten de auto gewoon netjes aan en uit gaan.
Heb dit bij de garage aangegeven en de computér werd uitgelezen.....echter niets af te lezen...
Wie zou me kunnen helpen hiermee en is dit een bekend euvel bij een Fiat 500?
Alvast bedankt. Gerty

Gerty S

Geplaatst door Gerty S , lid sinds 5 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 5 jaar geleden

Controleer de diverse stekkers eens op je klokkenwinkel , lijkt op een slechte verbinding of een printbreuk.
Uitgelezen bij de dealer ?

Gerty S, 5 jaar geleden

Dankje, ja hij is al eens uitgelezen echter op dat moment was de storing alweer weg, dus ook niets uit te lezen... Garage geeft aan dat het misschien iets met de stuurunit te maken heeft... kosten rond de 600 euro allleen niet de garantie dat het dan verholpen is. Daarom stel ik hier de vraag.
Heb ook gelezen dat het met de steckertjes onder de stoel te maken kan hebben w.b de melding airbag defect. Iemand anders zegt weer dat het met het ronddraaiende gedeelte binnen in het stuur te maken kan hebben. Dat een of andere Italiaan op een maandagmorgen het steckertje niet goed geplaatst heeft. 😂 Na jaren kan dit op gaan spelen.
Dus een eerste optie zou kunnen zijn om de steckertjes eens te solderen....

Gerty S, 5 jaar geleden

Trouwens hoe kan ik de steckertjes controleren van "mijn klokkenwinkel?"

kaleido 1 PRO, 5 jaar geleden

Door het dashbord gedeeltelijk te demonteren , op you tube is hierover wel info te vinden.

Ann13, 4 maanden geleden

Ik heb precies hetzelfde probleem. Alleen ipv brandstofstop geeft hij bij mij aan “Parkeerhulp niet beschikbaar”. Daarnaar werkt mijn Bluetooth en Blue&me niet meer. Is hier een oplossing voor gevonden?

    in zoverre is de melding niet meer of Ă©Ă©n enkele keer noig voorgekomen. Blijkt dat de kabelboom bij de achterklep de nodige kabeltjes bevat waar er verschillende "bloot" lagen. bij warm weer kreeg ik deze melding vaker dan bij koud weer. De beschadigde kabeltjes zijn weer zo goed als hersteld. Beter was om een tussenstuk te plaatsen, echter is dit zo een prutswerk omdat de kabels niet ver genoeg uit de klep konden. Ook hier werkt het blue en me systeem en de bluetooth ook niet meer. Dus ik denk dat dit het probleem is. Ondertussen heeft mijn dochter de auto gekregen en nog maar af en toe eens een melding gehad. Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen. - Gerty S, 2 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat 500 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.