Fiat Idea: probleem met selespeed

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v selespeed

Hallo,

Ik heb een fiat idea de brug met een Marelli CFC228F selespeed versnellingsbak. Deze begon steeds minder te schakelen en soms kraste de bak zelfs. Na uitlezen alleen de fout "mechanisch defect". Het oliepeil was zwaar onder het minimum en na bijvullen schakelde de bak weer goed. Nu begint deze te lekken uit de plastic behuizing van de selectie-sensor. Voor op de bak, boven het reservoir. De rubber-ring achter deze sensor was erg smerig, maar heeft volgensmij geen invloed, omdat je door de sensor heen kan blazen. (de weg naar buiten is open, met toch een axiaal gemonteerde o-ring) Is er iemand die weet of er uberhaupt olie achter deze sensor hoort te komen of dat er al sprake van lekkage is in de selespeedbehuizing achter de schakelbediening? (keerring?)
ik hoop dat ie nog te redden is, maar ik ben bang dat dit uitdraait op n nieuwe.

alvast bedankt

Groeten Kobus

P.S. er staat geen nummer op de sensor en in E-per is hij alleen te zien op het complete onderdeel, volgensmij niet los verkrijgbaar.

kobusdekater

Geplaatst door kobusdekater (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Idea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

italian cars (0) PRO, 11 jaar geleden

ik denk ook niet dat hij los verkrijgbaar is hoor.
meestal is het een inwendig lek,en moet je een compleet nieuwe selespeed monteren.
zoals ik begrijp zie je nergens olie? kijk eens door je versnellingsbakolie af te laten en zien hoeveel olie er van je bak komt.

kobusdekater (0) PRO, 11 jaar geleden

[quote=italian cars]ik denk ook niet dat hij los verkrijgbaar is hoor.
meestal is het een inwendig lek,en moet je een compleet nieuwe selespeed monteren.
zoals ik begrijp zie je nergens olie? kijk eens door je versnellingsbakolie af te laten en zien hoeveel olie er van je bak komt.[/quote]
Ik heb de selespeed bediening van de versnellingsbak gehaald en gedeeld. Er is inderdaad lekkage, maar niet inwendig. Hij lekt van de schakelplunjers naar het onderste deel van de selespeed behuizing. Ik heb beide delen besteld en maandag gaat ie weer in elkaar. Het olieniveau van de transmissie-olie is goed (niet teveel). Er was een uitweg via de selectiesensor.

Toch bedankt voor het meedenken, je bent de enige, haha.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Idea of stel zelf een nieuwe vraag.