Fiat Tipo: Raam ophanging

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Beste mensen,

Mijn probleem is dat mijn elektrische raam aan de bestuurderskant in de deur zakt de ophaning/bevestiging aan het raam is kapot het motortje draait nog en de kabel is ook nog intact, nu heb ik er tijdelijk een balkje ondergezet zodat het raam niet mijn deur meer inzakt.
Maar nu ik vorige week mijn raam wou laten repareren kreeg ik te horen dat je zulke ophangingen alleen bij de fiat dealer kunt bestellen.
250 euro voor een compleet setje met motors en alles erbij, dat is veel te duur voor die auto natuurlijk.

BELANGERIJK: Fiat tipo 3 deurs bouwjaar 94, de 3deurs tipo is bijna zeldzaam ik heb al heel wat slopers gehad....

Alvast bedankt voor de moeite,

MWijdemans

Geplaatst door MWijdemans , lid sinds 15 jaar geleden

2 Reacties

jaboV, 14 jaar geleden

Hallo Max,
Ik heb zelf bij een weliswaar iest oudere Tipo zelf het draagmechanisme gerepareerd.
Misschien zit het bij een recentere versie iets anders in elkaar maar ik zal je vertellen hoe ik het gedaan heb.

In deze tipo zit het raam vast dmv van een kunstof pinnetje door een gat onderin het raam. Het kunstof pinnetje was door veroudering uit elkaar gevallen. Ik heb dit deel uit elkaar gehaal en op de plaats van het pinnetje een gat geboord. Hier heb ik een m6 boutje van de juiste lengte doorgestoken en aan de ander zijde bekleed met een stukje siliconenslang (kan ook wel iets anders gebruiken als het maar het raam beshermd tegen het kale ijzer)
Aan het einde heb ik een kunstof moertje er op gemonteerd nadat ik allles weer op zijn plek had. Dit is wel een ongeloofelijkj K#$%klus maar het is gelukt. Alles werkt weer perfect. Je zit wel helemaal onder de schrammen als je alles weer in elkaar hebt maar mij is het gelukt.

Misschien passen trouwens de onderdelen van een Tempra ook wel hier moet je misschien ook een even naar kijken. Toen ik eens een slot uit een Tempra haalde zag ik volgens mij hetzelfde mechanisme als in een Tipo.

Succes maar misschien is je probleem al opgelost.

Gr Jaap

MWijdemans, 14 jaar geleden

Jaap ik heb er even op moeten wachten maar ik dank je voor deze uitleg, en ik ga het ook gewoon eens zelf proberen... bedankt voor je info hopen dat ik nu ongeveer hetzelfde heb.

Bedankt,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Tipo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.