Fiat Idea: start wel maar schakelt niet

Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat

HELP onze fiat idea start wel maar schakelt niet meer dus je kunt er niet mee rijden. Het is een halfautomaat, je moet dus kunnen schakelen en automatisch rijden maar hij doet niks meer. Hij staat al drie weken in een garage (na ophalen ANWB) maar ze kunnen niks vinden. De ANWB heeft bij het uitlezen twee foutmeldingen gevonden p1 81 8 en p1 81 0 . Verder is in de garage de bougies vervangen, de sensor en de koppeling.

Weet iemand wat die foutmeldingen aangeven en wat er nog geprobeerd zou kunnen worden

groet Marion Petit

marion petit-beuving-1

Geplaatst door marion petit-beuving-1 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Idea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sleutelaar1952 (0) PRO, 5 jaar geleden

Elektronica van bak stuk of moet opnieuw geprogrammeerd worden , iets wat maar een paar keer kan , of defect aan ecu.
Vraag me af waarom het bijna altijd vrouwen zijn die ineens veel weten over auto,s lol

skilcom (0), 5 jaar geleden

Die foutcodes komen wel eens voor bij de dualogic versnellingsbakken. Ze betekenen: P1810 Koppelingsfout- P1818 Schakelregeling, met de bougies heeft dat dus niets te maken, maar wel met respectievelijk de elektronische regeling van de bak, en of met de aansturing van de koppeling... Mag ik bouwjaar, het motortype en de kilometerstand weten aub, dan kan ik u misschien wat meer vertellen.

marion petit-beuving-1 (0), 5 jaar geleden

Dank je wel. Het bouwjaar is 2007 en de kilometerstand is ongeveer 158000 het motortype heb ik geen idee van. Groet marion

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Idea of stel zelf een nieuwe vraag.