Fiat Ducato: Starten

Bouwjaar: 1992

Hallo mensen,

Ik ben het weer, ook van het vorige berichtje, maar heb nog een vraagje.
Nu treed er af en toe een zeer irritant geintje op:

Meestal start de wagen meteen, maar af en toen draai je de sleuteltjes om en gebeurt er niks. Je ziet de lampjes wel branden op het dashboard, maar de startmotor of watdan ook weigeren iets van zich te laten horen.
Er gebeurd dus helemaal niks, alleen de lampjes gaan branden.
Maar als je de sleutel weer terugdraait, en later weer probeert te starten doet hij het soms weer gewoon zonder problemen!

Niet heel erg, maar af en toe wel irritant. Weet iemand wat dit kan zijn? Heb de accu-polen al helemaal behandeld, dus daar kan het niet aan liggen denk ik.

Alvast bedankt!

Rick9735

Geplaatst door Rick9735 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

al eens naar je kontaktslot gekeken?
ik denk dat deze aan het slijten is.

mvg Reinder

Harry4182 (0) PRO, 18 jaar geleden

Elektrisch gedeelte van het startslot waarschijnlijk. Het kan ook bij de startmotor zitten, maar dan zou je bij falen eens moeten kunnen uitmeten of er stroom op het relais komt als je in de startstand draait. Wel lastig dat het niet steeds voorvalt. Hoor je geen klik aan de starter als hij weigert?
Je zou aan het kontaktslot een testlampje op de startdraad kunnen zetten, licht het op als je startmotor niets doet, dan weet je alvast dat het kontaktslot nog goed is.

Harry4182 (0) PRO, 18 jaar geleden

Sorry Reinder, tegelijk gepost

Rick9735 (0), 18 jaar geleden

whaha, kan gebeuren. Bedankt voor jullie beide reacties! Hier zal ik zeker wat aan hebben. Ik ga het eens proberen.

mvg Rick

jos4711 (0), 18 jaar geleden

Hoi,
Ik heb het zelfde voor met mijn starter en nu zou ik je willen vragen of je mij verder kan helpen ??? Het is zeer zeker vervelend en ik heb het niet kunnen vinden !!! (staat al een andere starter onder en doet het nog steeds !!) Hopelijk kan jij mij helpen. Bij voorbaat dank voor het eventuele antwoord van jou.
M.V.G.
Vandenberk jos

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Is dit een nieuwe vraag in een bestaande topic? en aan wie stel je de vraag eigenlijk.


Hans

Rick9735 (0), 18 jaar geleden

Heej Jos,

Een kleine tip is om een startknop in te bouwen. Dan hoeft de sleutel alleen maar de stroom te laten lopen door de wagen. De 3e stap, het starten van de motor, gebeurd dan met de startknop. Dit kan nog wel eens werken denk ik. Ik ga het zelf in ieder geval even proberen!

Succes verder!

mvg Rick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.