Fiat Punto: Stuurhuis Punto + ANWB keuring

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 8v

Wij hebben 4 weken geleden een Punto 2002 Dynamic gekocht en ANWB laten keuren. Niets aan de hand dus de auto gekocht (98.000 op de teller). Nu hoorde ik 2 weken geleden op zeer slecht wegdek gerammel uit het vooronder. Vandaag had de dealer tijd om ernaar te kijken en nu blijkt het stuurhuis kapot te zijn. Kan niet gereviseerd worden dus moet worden vervangen. Kost ongeveer 650 euro incl. BTW.

Wij laten juist een auto keuren bij de ANWB en dan krijg je binnen een paar weken dit. Heeft iemand tips:

- Kunnen wij de ANWB aansprakelijk stellen?
- Klopt het dat het stuurhuis niet te reviseren is?
- Hoe lang kunnen wij hiermee doorrijden, m.a.w. kan het gevaar opleveren (op normaal wegdek hoor je niets).

Bedankt alvast voor de reacties!

dennis-caro

Geplaatst door dennis-caro (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

dennis ik neem toch aan dat je nog garantire op de wagen hebt.
en of je de anwb aansprakelijk kan stellen weet ik niet hoor lijkt me moeilijk het zijn ook mensen en kunnen ook wel eens wat over het hoofd zien.

groetjes jan.

dennis-caro (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. We hebben de Punto particulier gekocht en juist daarom een aankoopkeuring laten doen. Ik ben met je eens dat ze fouten kunnen maken. Maar omdat we betaald hebben voor een dienst bij experts hoop ik ze toch (gedeeltelijk) aansprakelijk te kunnen stellen. We hebben ondertussen onze rechtsbijstandverzekeraar om advies gevraagd en zij geven aan dat we een goede kans maken. Indien nodig willen ze ons bijstaan.

Groet,
Dennis

jeroenmonteyne (0) PRO, 16 jaar geleden

Als je helemaal gerust wil zijn moet je toch een nieuwe wagen kopen denk ik.

dennis-caro (0), 16 jaar geleden

Ja, of geen auto.

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

Allemaal lekker lullen natuurlijk, maar het is toch van de zotte dat je iemand inschakeld om een bepaalde klus te verrichten (die hij nota bene zelf aanbied) en dan vervolgens te zeggen: tja hij blijft ook een mens en kan zich vergissen. Zo werkt het zeker niet. We zijn de kinderdag opvang toch allang ontstegen? Zodra je volwassen bent en iets aanbied moet je ook de consequenties die daar uit voortvloeien dragen! Dus opmerkelijk is het alleszins dat bij een aankoopkeuring NIETS gemerkt wordt van een versleten stuurhuis en EVENTJES later WEL gemerkt wordt door een dealer dat ie totaal versleten is en vernieuwd moet worden.
Opmerkelijk.....snap ook wel dat het moeilijk word degene ter verantwoording te roepen voor deze misstap, maar ik zou toch niet zomaar aan die optie voorbij gaan.
Als dat niet kan zou ik alle aankoop keuringen maar mooi verbieden.....ze zijn dan misleidend onbetrouwbaar.

Sytze

dennis-caro (0), 16 jaar geleden

Afgelopen week nog even naar een andere Fiat dealer gereden om er eens naar te laten kijken. Zij vonden een bout bij de stuurkogel (geen idee wat & hoe) die los zat. Aangedraaid en het gerammel is weg. Het 'tikken' in het stuur is er in de 'City'-stand nog wel dus misschien heeft dat dan toch met het stuurhuis te maken. Afspraak met de ANWB staat dus wordt vervolgd!

jeroenmonteyne (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik denk dat ze zoiets toch moeten gezien hebben...

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

beleid was(weet niet nu) bij anwb
binnen 3 mnd een gebrek dan betalen hun(een deel) vd kosten
effe jurdische afd of afd keuringen bellen

dennis-caro (0), 16 jaar geleden

Oke, da's goed om te weten. Bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.