Fiat Stilo: Temperatuurregeling Fiat Stilo

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

ik heb een Fiat stilo 2002 1.6 met een gescheiden temperatuurregelsysteem. Het systeem werkt meestal prima, echter soms gaat een helft meestal links, een eigen leven leiden. De temperatuur loopt enorm op en is niet meer te regelen terwijl de andere kant, pasagierszijde, normaal funktioneerd. Diverse keren is het systeem bij de dealer mbv de diagnoseapparatuur uitgelezen en zijn de klepmotoren vervangen, ook is de computer uitgewisseld met die van een andere stilo, echter met het zelfde resultaat. Ook heb ik evenals de dealer diverse keren de verwarming gereset volgens de fiatprocedure, echter het probleem blijft. Ik ben er zelf achter gekomen dat wanneer het probleem zich voordoet ik vervolgens de auto stop en daarna direct weer start het probleem voorbij is.
Het probleem is al net zo oud als de Stilo, echter na alle moeite die er voor gedaan is raak je er aan gewend al blijft het erg vervelend. De vraag is dan ook wie herkent dit probleem en weet eventueel een oplossing.
Met dank,
Cor

cbempt

Geplaatst door cbempt (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Stilo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jnelissen (0), 15 jaar geleden

Cor, ik herken dit probleem volkomen. Ik heb eenzelfde Stilo qua bouwjaar en motor en de temperatuurregeling werkt inderdaad vaak pas na opnieuw starten. Bij mij komt er ook erg weinig lucht uit de roosters aan de voorkant en bij je voeten, herken jij dit ook? Zelfs in de hoogste ventilatorstand voel ik amper iets. Ik heb het idee dat de ventilator tegen een paar dichte kleppen staat te blazen. Resetten van de verwarmingscomputer helpt ook niet.
Ik hoor bij mij ook bijgeluiden uit de verwarming komen, zelfs als je hem uit zet. Het is een herhalend geluid wat volgens mij van een klep afkomt die niet goed dicht- of opengestuurd wordt. Het lijkt of hij steeds opnieuw bestuurd wordt, maar dat dit niet lukt en hij het opnieuw gaat proberen. Een oplossing heb ik dus helaas niet voor je.

cbempt (0), 15 jaar geleden

Jan, jammer dat je geen oplossing hebt. Ik hoor ook dikwijls allerlei "gerommel" onder het dasboard wat lijkt op het open en dicht sturen van regelkleppen. Het verschijnsel van weiniglucht herken ik echter niet, juist het tegenovergestelde namelijk als de temperatuurregeling "van de leg" raakt komt er uit de linker roosters een extreme hoveelheid hete lucht. In deze situatie laat zowel de luchtstroom, de kleppen en de temperatuur zich niet regelen, zet ik dan even het contact uit en start direct erna dan is het probleem weer opgelost.
Ik kan je vertellen dat als ik fiattechnicus was ik het een uitdaging zou vinden om dit verschijnsel op te lossen. Zoals ik al eerder meldde zijn zowel de klepmotoren en het complete regelpaneel vervangen, echter zonder resultaat. Het lijkt erop dat het in de sensoren die de regeleenheid aansturen moet zitten. Kortom ik reken op een slimme Fiat technicus die het zich aantrek en erin duikt. Met mij en u, zijn er nog een groot aantal mensen die met dit zelfde probleem rondrijden!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Stilo of stel zelf een nieuwe vraag.