Fiat Doblo: Toespoor of uitspoor

Bouwjaar: 2003

Wie weet hoeveel mm toe of uitspoor een doblo moet hebben.
Het probleem dat beide voorbanden erg veel aan de binnenzijde slijten en dat terwijl de sporing volgens mijn informatie goed staat.
Indien iemand daar ervaring mee heeft dan lees ik dat graag.

van Looijen

Geplaatst door van Looijen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Doblo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

teczwolle (0) PRO, 18 jaar geleden

voorbanden slijten bij alle doblo s scheef af dit is verkeerde uitlijning of door stoeprand rijden oplossing is opnieuw uitlijnen

Santa (0), 18 jaar geleden

Maar DAT was nu net zijn vraag, teczwolle. Kennis van mij heeft ook zo'n Doblo, nieuw gekocht. Spoorde af fabriek ook zo geweldig dat de voorbanden met 15.000 km al af waren......

van Looijen (0), 18 jaar geleden

Het probleem is begrepen blijkt uit de reacties.
De voorwielen staan precies aan beide kanten 2 mm uitspoor.
Deze doblo heeft 20000 km gereden en afstelling is vanaf fabriek, maar de voorbanden zijn wel weg.
Ik denk dat ik de wielen op 0 mm ga zetten omdat de binnenkant van de banden glad is en de buitenkant nog veel profiel heeft. Rare afstelling van FIAT.

Nefer (0), 18 jaar geleden

Dag Johan

Wat vaak gedaan wordt, is tijdens het uitlijnen aan de auto te gaan hangen zodat een lading gesimuleerd wordt en vervolgens afstellen volgens de specs. Een goeie uitlijner zal dit ook op deze manier doen.

bromsnor1457 (0), 18 jaar geleden

Kan ook aan de draagarmrubbers liggen. Hebben zelf ook Doblo van 2003. Heeft vanaf begin veel slijtage aan voorbanden gehad en nog Zijn nu nieuwe draagarmrubbers op gekomen. Heb de oude gezien. Compleet op. Hadden bij 60.000 km de remschijven op en krom en bij 70.000 km de koppelingsplaat versleten. Bleek bij reparatie ook nog eens de turboslang niet geod te zijn, dus deze ook vervangen. Ik heb het idee dat die maffiosie er af fabriek inferieure materialen op zetten om de prijs van de auto te drukken. En van garantie wil men bij Fiat ook niets weten. Is slijtage zeggen ze. Dus weinig garantie. Hoe makkelijk kom je van je klanten af!!!

hellbat (0) PRO, 18 jaar geleden

hoi,

de 1.9 diesel doblo geeft een toespoor van 0.86 (+/- 1) mm op, dus dat kun je wel eens proberen.

succes Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Doblo of stel zelf een nieuwe vraag.