Fiat Ducato: Voorgloeien handmatig bedienen

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TD

Ik heb in mijn Hymer Ducato 89 een Turbo diesel laten inbouwen (bouwjaar 1994)
Dat werkt goed, maar nu blijkt het kastje, dat het voorgloeien regelt, niet meegelverd te zijn. Geen wonder als je de resultaten van Fiatspecialist uit Veendam bekijkt. Ze bedonderen je waar je bij staat. Maar goed, ik heb geen zin om nog zaken met hen te doen.

Vraag:
Kan ik nu (voorlopig) een 12 V draad aan het stroomaansluitpunt op het inlaatspruitstuk aansluiten en zo handmatig gloeien, nu het zo koud is? Zo kan ik toch veilig in deze kou op vakantie.
En vraag ik later wel aan Kareltje om een kastje te monteren.

Bedankt.

Jan Smid

Smid&co

Geplaatst door Smid&co (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Beste Jan

Ja dat is mogelijk, maar neem geen luidspreker kabel! Je mag best een dikke kabel gebruiken, aangezien er veel stroom doorheen gaat, ik zou hem nergens anders onder de motorkap bij duwen, maar gebruik een losse kabel die je op de + van de accu aansluit, en dmv een zekering verbind aan de kabel van de gloeiers, zet er dan wel een schakelaar tussen uiteraard, die je bv binnen kan bedienen..Als noodoplossing moet dan goed te doen zijn.

Gr Stefan

Smid&co (0), 14 jaar geleden

OK Stefan

Schakelaar en zo spreekt vanzelf
Ik ga direct aan de slag, leuk karwijtje bij min 8. Had ik maar eerder moeten bedenken.

Bedankt

Jan

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Jan

Laat even weten hoe het afgelopen is, ow ja..geen gewone zekering gebruiken trouwens, normaal zit er een dikke zekering van 50 - 80 AMP tussen.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.