Ford Focus 2013: 3 foutcodes

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Motorcode: NGDB, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Ik heb al een tijd een probleem met onze auto. De auto staat soms af (niet noodloop) bij snelheden van rond de 100km/u.

Het storingslampje gaat dan aan, daarna herstarten en alles werkt weer gewoon. Omdat de motor afslaat is het best gevaarlijk, vooral op de linkerbaan. Het probleem doet zich soms voor en er worden geen foutcodes opgeslagen. Ik zelf een stekker gekocht zodat ik m toch kon uitlezen op het moment van de fout.

Ik heb m bij de dealer gehad en die oordeelde waarschijnlijk de turbo. Deze heb ik laten vervangen door een tweedehands exemplaar. Helaas het euvel is niet verholpen waarop de tweedehands turbo is gecontroleerd, niets mis mee.

Ik heb de auto een paar jaar geleden laten chiptunen, het probleem begon echter pas veel later te spelen.

De vraag is nu wat er aan de hand is, de dealer zegt nieuwe turbo erop (ruim 2000 Euro en chiptuning eraf). De dealer zegt ook dat de computer mogelijk stuk is. De dorpsgarage zegt dat de turbo goed is (zit paar maand garantie op) en wil de chiptuning er wel afhalen als probeersel, al denken ze niet dat dit gaat helpen.

Sinds kort valt de cruise control ook soms even uit en er zit ook een gat in de bodemplaat. Bij de garage zei men dat dit mogelijk door een marter kwam.

Ik ben er erg flauw van de hele situatie.

Deze codes krijg ik als de motor afslaat:

P2563 actuator stuck open
P0606 too many transitions/events
P0088 fuel rail/system pressure too high

Heeresloot

Geplaatst door Heeresloot (55) , lid sinds 4 weken geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Heeresloot (55), 1 week geleden

De auto is weer bij de garage geweest, verder rondvragen leerde de garage dat het meest waarschijnlijke is dat het start stop systeem onbedoeld inschakelt. Er is een sensor die meet of de versnellingsbak in de vrij staat, deze sensor is mogelijk niet meer goed. Ik rijd voorlopig met dit systeem uit om te kijken of het probleem zich nog voordoet

harry4203 (1040) PRO, 1 week geleden

Dat gaat iig niet helpen, De auto moet aan veel meer voorwaarden voldoen dan enkel in zn vrij staan. Ik denk dat de motor afslaat op de p0088 foutcode. Controleer goed de bedrading van de druksensor op de commonrail en vervang deze sensor eventueel als je niks ziet. Zou voor de zekerheid ook het brandstoffilter vernieuwen.

Heino4267 (325), 1 week geleden

In dit soort situaties kun je onderdelen blijven vervangen tot je een ons weegt (of je portemonnee leeg is), maar dat is maar giswerk.
Het fijne aan de situatie is dat je foutcodes krijgt. Ik hoop voor je dat de interpretatie van de foutcodes (= de tekst erbij) klopt.
Op het moment dat je ergens aan twijfelt, ga je rijden met livedata, b.v. van de benzinedruk als je die verdenkt. Als je dan enige tijd met dat gegeven zichtbaar rijdt, krijg je een gevoel voor die waarde op het moment dat alles in orde is. Als die waarde gaat afwijken voordat de motor uitvalt weet je dat je in de richting zit, maar ook (als die waarde goed is) dat je in de foute buurt zit.
Wat je sowieso óók eens kunt proberen is kijken of je ergens in de auto water hebt staan waar dat niet zo hoort EN je kunt in de motorruimte alle kabelbomen inspecteren of die ergens zijn aangevreten (marters) of gebroken (door trillingen).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php