Ford Focus: ABS Lampje +Focus +signaal

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Avond,

Sinds afgelopen vrijdagochtend geeft mijn Focus FE uit 98'een storing aan. Als ik onderweg ben gaat spontaan mijn abs lampje kortstondig branden (+geluidsignaal). Mijn inziens heeft dit te maken met mijn knipperlichten. Als ik deze heb gebruikt komt weldra de spanningsdip, het hoorbare spanningsverlies in de radio en weldra het oplichtende abs-lampje (+af en toe geluidsignaal). Ook mijn dimlichten en instrumentarium worden duidelijk even minder. Vanavond deed ik mijn alarmlichten aan, vervolgens trok ik op, hoorde weer het signaal in de radio en weldra kwam het abs lampje weer.

Auto is vandaag voorzien van nw software en massa is nagelopen/schoongemaakt.

Enig idee?

Hoor graag!

Erik

ErikFocus98

Geplaatst door ErikFocus98 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

RaliasR (0), 17 jaar geleden

Heb je ook al eens je remvloeistofnivo en dergelijke nagekeken ?

yoshi (0) PRO, 17 jaar geleden

Controleer eerst eens of de kabels aan de batterij goed vast staan (ook B+ aan alternator nazien) en controleer ook of het laadsysteem goed werkt. ABS-module is de eerste module die moeilijk doet bij een te lage (of te hoge) spanning. Het geluidssignaal dat je hoort, heeft ook te maken met de te lage (of te hoge) spanning. Dit is afkomstig van de airbagmodule. Die controleert constant zijn eigen voedingsspanning.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.