Ford Ka: Abs, verwarming, brandstofpomp

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo!
Ik heb 2 jaar geleden een Ford sport Ka gekocht uit 2006 met maar 25.000 km op de teller. Een goede koop leek mij.
Sinds vorig jaar heb ik het ene probleem na het andere en ik wordt er een beetje wanhopig van.

In maart 2012 ging het abs lampje soms branden. Alles is gereset en de sensor is vervangen. Het probleem leek weg, maar na aangereden te zijn, bleef het abs lampje branden. Daarnaast is ook het motormanagement lampje gaan branden. Auto door verschillende personen laten uitlezen, alleen abs module werkte niet.
Ben op zoek gegaan naar een andere abs pomp, maar ik kan er geen vinden met de juiste code. Ik zoek ys61-2m110-cc. Ik zie wel andere pompen met hetzelfde nummer, maar die eindigen op aa en schijnen dus niet compatible te zijn. De reparatie bij Ford kost € 978,00. Dat heb ik niet, dus ik blijf op zoek naar een pomp.
Doordat de abs pomp niet werkt, doet ook de km-teller het niet en ook de snelheidsmeter doet niks.

In juni 2012 kwam er een probleem bij. Ik hoor om de paar seconden een harde tik. Nu blijkt dat met de verwarming te maken te hebben. Alleen als die op helemaal koud of helemaal warm staat, hoor en voel ik geen tik. Anders wel. Dit zou niet op te lossen zijn.

En sinds gisteren start de auto niet meer. De ANWB is langsgekomen en heeft de elektronica uitgelezen. De abs geeft dus een fout, maar nu ook foutmelding P0030 H02S, verwarmingscontrole unit bank1-sonde1.
De ANWB denkt dat de brandstofpomp stuk is, of dat er iets met de ontsteking is. Er gaat in ieder geval iets mis met de benzinetoevoer. Man van de anwb verwees mij naar deze site, voordat ik te veel geld moet uitgeven bij een Ford garage.

Wie is bekend met deze problemen en weet er een oplossing voor?
Ik hoor het heeeeel graag!

Alvast bedankt.
Groetjes, Roli

Wanhopig!!

Geplaatst door Wanhopig!! (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Postie (0) PRO, 10 jaar geleden

Abs modules gaan vaker stuk, je moet alleen het electronische gedeelte vervangen niet de complete pomp. Module kan gerepareerd worden door actronics, google maar effe.
Tik is afkomstig waarschijnlijk van de kachelkraan, zit onder de motorkap op het schutboard zitten 4 koelwater aansluitingen op, tussen klep en carroserie hoort en rubber strook te zitten misschien is deze weg.
Lamdasonde storing is ook bekend, zal een nieuwe sonde in moeten en een software update voor de computer.

Als je de auto op contact zet hoor je de brandstofpomp in de tank ook 2 seconden zoemen??
Controleer de botsschakelaar van de pomp eens of die niet is gesprongen. Zit links bij de voeten van de bestuuder, zit een label op het stof als het goed is..

Wanhopig!! (0), 10 jaar geleden

Dankjewel voor de tips. Ik ga ermee aan de slag.
Het zoemen is me nog niet opgevallen. Ga ik ook even uitzoeken.

Ik kom er op terug!

Wanhopig!! (0), 10 jaar geleden

Inmiddels is iemand die ik ken bezig met de auto. Die geeft aan het probleem niet te kunnen vinden. Niets lijkt niet )goed' te werken, maar de auto krijgt te veel benzine en verzuipt steeds. Een keer de koude motor starten, lukt nog met enige moeite, maar daarna start de auto niet )verzopen'. Komt dit bekend voor?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.