Ford Mondeo: Achterklep gaat uit zichzelf open als auto wordt gestart

Bouwjaar: 2004

Ik krijg vandaag of morgen een Mondeo 1.8 16v 5drs. binnen waarbij het achterklepslot wordt ontgrendeld zodra de motor wordt gestart, ik heb de klant al gevraagd of hij niet toevallig het knopje voor de a.klepontgrendeling indrukt tijdens het starten maar dat is niet het geval het gebeurt nl. ook als hij start met de reserve sleutel. Is iemand bekend met dit probleem??

Spike11032

Geplaatst door Spike11032 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Niels8175 (0) PRO, 19 jaar geleden

het kan zijn dat er vocht in de micro-switch van de achterklep zit,of dat de achterklep niet eens sluit..dan zit de motor van het slotmechanisme vast,en sluit de klep in zijn geheel niet meer....denk dat het laatste het geval is.

succes
niels

Spike11032 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik denk dat het inderdaad vocht o.i.d. is geweest bij de microswitch of waar dan ook. Ik heb alles getest maar kon niets vinden. Auto heeft 3 dagen binnen in werkplaats gestaan en nu is probleem weg.

Spike11032 (0) PRO, 19 jaar geleden

Na alles nog eens goed nagekeken en div.onderdelen uitgewisseld te hebben, hebben we toch uiteindelijk zowel het slot als de schakelaar in de handgreep vernieuwd, en nu is het echt over. Ook na enkele nachten in de kou en in de regen. Opgelost dus.
Bedankt voor het meedenken Niels.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.