Ford Ka: af en toe niet starten

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 endura

geachte denktank,
probleem met Ford KA, deze start af en toe niet, weken goed en dan 2 dagen weer niet.
bij dealer krukas sensor vervangen, daarheen gesleept en rijdend weer weg, na reparatie.
na 3 dagen weer niet starten, wachten , en dan na 10 minuten start ok, als hij loopt gaat dat goed tot je de motor afzet, en dan maar hopen dat hij het weer doet, hier is niet mee te werken, probleem bestaat nu reeds 8 weken, en auto is zeer onbetrouwbaar, kinderen naar school, je weet wel wie weet een oplossing

problemcar

Geplaatst door problemcar (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

tinuss (0) PRO, 17 jaar geleden

Uit je verhaal maak ik op dat de auto wel start, maar niet aanslaat ?

Is dit het geval dan moet je de diode in de zekerinbox maar eens gaan bekijken.

marco's (0), 17 jaar geleden

Wel rondstarten maar niet aanslaan..

Dit duidt op een brandstof probleem denk ik. Tinuss zegt een diode bekijken, maar welke natuurlijk ? Wat je kunt proberen is het brandstofpomp relais controleren op de werking en eventueel te overbruggen.

Als je de auto op contact zet, hoor je dan de pomp druk opbouwen? Het geluid hiervan moet van achter, onder de achterbank vandaan komen. Dit is een geluid dat ongeveer 1 a 1,5 seconde duurt en klinkt als een soort zoem. Let op, dat je 'm niet doorstart want dan hoor je het niet meer door het geluid van een ronddraaiende startmotor.
Mocht je dat geluid niet horen (de ene keer wel, als hij start, de andere keer niet, als hij niet start) dan heb je dikke kans dat het relais niet goed functioneerd of is aangesloten.

Mocht je dit wel horen, ook als hij niet start, dan kun je dit eens voorleggen en zeggen dat je krukassensor al vervangen is.

Succes !

problemcar (0), 17 jaar geleden

jongens bedankt,
storing gevonden ,hoofdstartrelais,No 5 gaf af en toe 5 volt door, dus onvoldoende om te starten, via de injectors zelf gevoed met 12 volt, en dan start hij wel, daarna voedingslijn nagekeken en relais was de boosdoener. vervangen, ok
ps: voor de info, brandstofpomp en injectors + stationeerklep dus alle drie van de lijn bij 5 volt.

gr wim.

marco's (0), 17 jaar geleden

Mooi zo !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.