Ford mondeo stat: Afslaan, automatische choke?

Bouwjaar: 1996

Bij starten (ook bij warme motor) pendelt het toerental soms zo erg dat ie onder de 200 toeren komt en afslaat.
Dit doet ie vrolijk 5 keer achter elkaar.
Wanneer je je bemoeit met deze automatische choke door zelf gas te geven heb je kans dat ie alsnog afslaat in bv. de volgende bocht...

Klinkt een beetje als de thread "[Escort 1993] Slaat af bij een koude motor", dus ik zal kijken of ik de "stationair toerentalregelaar onder het inlaatspruitstuk" kan vinden, maar info is altijd bijzonder welkom.

r-p

Geplaatst door r-p (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ERIC2754 (0) PRO, 20 jaar geleden

is voertuig met injectie, dus geen choke
mogelijk stationair toerentalregelaar,map sensor of de instelling van het gasklephuis ( wanneer daar reeds voordien aan gesleuteld werd )

r-p (0), 20 jaar geleden

In de buurt van het spruitstuk kan ik alleen de Lambda sonde vinden.........Stom, laat maar, ik heb bij het uitlaat spruitstuk gekeken...

Hoe ziet de stationair toerentalregelaar eruit ? Is dat een stappenmotortje? (daar had m'n garage het gisteren over).
Kan het ook de lucht hoeveelheidsmeter zijn?

Wat valt er aan beide schoon te maken?

Thanks

ERIC2754 (0) PRO, 20 jaar geleden

Luchtdebietmeter is weinig waarschijnlijk de oorzaak volgens mij.
Het betreft inderdaad een stappenmotortje en dat is meestal bevestigd in een rubberen ophangbeugel, er komt een elektrische aansluitstekker aan en twee rubberen leidingen van ongeveer 2,5 cm doorsnede, waarvan er 1 voor het gasklephuis en 1 na het gasklephuis is aangesloten. Soms lukt het om deze te reinigen, soms ook niet. Het is ook mogelijk dat er bij jouw type motor geen gebruik wordt gemaakt van een stappenmotor ( weet het niet van buiten ) succes

r-p (0), 16 jaar geleden

Tja, je moet toch eens een update geven.....

Zoals ook in andere vragen over dit probleem, is het bij mij het T-stukje onder de 'bobine' waar een lekkage inzat.

Ik heb de slangen (die naar een zilveren blokje van 5x5cm gaan tegen het schutbord, EGR klep ???) nagezien op uitdroging, maar leken OK. Kon toen het T-stukje niet vinden en vorige week naar Oostenrijk gecrossed. Daar voor Munchen een koelvloeistoflekkage gehad (doorgeroeste rubber->metaal->rubber-leiding die van de radiator naar achter het motorblok verdwijnt).
Auto naar een Fordgarage gebracht (dankzij de ADAC door kunnen rijden met tijdelijke tussenslang) in Oostenrijk, en deze hebben niet alleen binnen een uur deze metalen omleiding vernieuwd, maar ook dit T-stukje dichtgetaped (hadden 'm niet op voorraad).
Ik heb nu de tekening erbij, dus binnenkort zo'n ding kopen/op de sloop halen en ertussen zetten. Nu weet ik dat ik naar een ding moet zoeken met tape eromheen :o)

Weet dus niet zeker of mijn oorspronkelijke probleem wel dit probleem was, maar toch het vermelden waard.

Bedankt aan iedereen!
Gewoonlijk verbruik: 1 op 12 (gemiddeld over 36000km) met een uitschieter naar 1 op 13,3 over een tank gemeten. Op de terugweg: 1 op 14,1 (snelheden van 100-160km/h). Ik denk dat ik de aankoop van een Prius nog even uitstel... ;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.