Ford Mondeo: Aibaglampje

Bouwjaar: 1996

Vorige keer heb ik de vraag verkeerd uitgelegd....dus nog een poging....

Het airbaglampje van mijn mondeo knippert. Ik heb de zekering (7,5)al 2 keer vervangen, gaat 2 dagen goed en dan begint het weer. Aan de zekering is overigens steeds niets geks te zien. Wat kan dit zijn?
HET LAMPJE BRAND HEEL KORT, OM DE 4 Á 5 SECONDEN.
Daar wordt je onder het rijden dus helemaal gek van.

Wat me vandaag trouwens opviel is dat als de abs aanslaat in de sneeuw, dat het lampje van de abs niet gaan knipperen/branden op het dashboard. Is dat normaal?
Het rempedaal trilt wel gewoon.

goldtop

Geplaatst door goldtop (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

SWONNIE (0) PRO, 18 jaar geleden

Het airbagsysteem zit continue met een te lage spanning, probeer deze schakeling een te omzeilen buiten de zekeringskast.

abs lamp zal niet gaan branden tijdens het ingrijpen van het systeem, (veroorzaakt paniek) de meeste mensen durven al helemaal geen rem in te trappen. tegenwoordig is b.v. bij een autotest een remwegmeting heel eenvoudig, oftewel trap hem maar volledig in.

ETC-systemen waarschuwen wel d.m.v. lampje dat men in het grensgebied zit.

vr.gr.

goldtop (0), 18 jaar geleden

Dat omzeilen....waar moet ik dan aan denken?

SWONNIE (0) PRO, 18 jaar geleden

aanvoer vanuit zekeringkast naar airbagmoduul met een (van zekering voorziene) draad voeden vanaf de accu. Gaat dit goed dan zit er toch een probleem in je zek.kast.

vr.gr.

yoshi (0) PRO, 18 jaar geleden

Problemen met de voeding van de airbagmodule wordt aangeduid met het continu branden van het airbagcontrolelampje. 1 maal knipperen van het lampje en dan 4 seconden uit betekent een probleem in het circuit van de bestuurdersairbag. Dit kan een onderbreking of kortsluiting zijn in de bedrading, de bestuurdersairbag zelf of de sleepring. Theoretisch zou ook een fout in de module mogelijk zijn, maar toch eerder onwaarschijnlijk.

goldtop (0), 18 jaar geleden

Heren, bedankt voor de reacties!

Helaas niet iets wat zo 1,2,3 gefixt zal zijn.

fwesterink (0), 18 jaar geleden

Hallo,

Ik heb hetzelfde probleem, dat mijn airbaglampje knippert. Alleen niet om de 4 a 5 seconden, maar veel regelmatiger - om de 2 seconden.
Heb je ondetussen al duidelijk wat het probleem is/was?

Fred

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.