267 bezoekers online

Ford FOCUS 2002: Airco

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: FYDD, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

Allereerst bedankt voor het toevoegen!

Bij dezen de airco probleem van mijn Ford Focus waar ik vanmiddag mee bezig ben geweest.

Het systeem heeft een druktest gehad, is goed bevonden en is opnieuw afgevuld. De airco heeft het een half jaar prima gedaan maar sinds het bekende ruitenwisser (zekering vooral bij veel regen) probleem werkt de ruitenwisser achter niet meer en de airco ook niet meer.

Nu heb ik de pomp rechtstreeks via de zekeringkast aangesloten en schakelt de pomp wel in en draait prima. Zekering is overigens goed. Relais verwijderd en nu meet ik geen nul......geen aarde. De airco schakelt niet in met de knop op het middenconsole. Verbind ik hem via de zekeringkast door.....schakelt hij wel in. Het relais klikt ook niet. Deze heb ik getest doormiddel van een 9 volt batterij en dan klikt hij wel. Zet ik deze terug werkt hij niet.

Iemand een idee wat dit kan zijn? Buurman en Buurman komen er niet meer uit.

Alvast erg bedankt.

Mvg ;)

Kermisspin

Geplaatst door Kermisspin , lid sinds 3 weken geleden

2 Reacties

0

harry4203, 3 weken geleden

even heel eigenwijs, je zegt dat de airco opnieuw was gevuld, hieruit maak ik op dat ie leeg was? een airco die leeg is, is lek. zit er nu niet gewoon weer te weinig koudemiddel in?

0

Kermisspin, 3 weken geleden

Beste, dank voor uw reactie.

Ik probeer het te begrijpen. Totaal geen verstand van airco's :)

Dus het relais schakelt niet in bij een "te leeg" systeem. En wel inschakelt als je de airco op de zekeringkast doorverbind. Daarmee bedoel ik doorverbinden op de plek van de relais.

Ik zat eerder te denken aan een kabelbreuk of een andere defecte relais of knop die de relais van de airco moet aansturen. Ook de achter wisser werkt nog steeds niet maar dat zal waarschijnlijk een heel ander iets zijn. Alle zekeringen onder het dashboard zijn goed. Toch raar dat na dat ruitenwissers probleem plots de airco en de achter wisser niet meer werken.

En uiteraard in de stromende regen knalde de zekering er continue uit. Natuurlijk op de snelweg. Heel het systeem eruit gehad en schoongemaakt. Alles waterdicht gemaakt en netjes afgekit. Sinds die tijd geen probleem meer. Alleen.....de airco en de achter wisser werken niet meer. Sproeier wel overigens.

Misschien een verband of samenloop van omstandigheden.

Misschien dat iemand dit probleem herkent.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.