Ford Mondeo: Airco / Klimaat regeling

Bouwjaar: 2001

Ik rij in een ford mondeo 2.0 Ghia en heb het volgende probleem met de airco. Bij hoge buiten temperatuur +/- 30 graden komt het regelmatig voor dat de airco niet werkt of maar even werkt en dan uitschakeld waarna de voorruit beslaat. De volgende dag werkt de airco weer normaal. Bij de dealer is het systeem al gecontroleerd en opnieuw gevuld. Ook is de EATC unit vervangen. Dit leek de oplossing maar na een week of wat had ik weer hetzelfde probleem.
Bij het resetten van de EATC unit wordt geen foutmelding gegenereerd. Wanneer de buiten temperatuur beneden de 27 graden is werkt de automatische klimaatregeling normaal.
Kent iemand dit probleem en wat is dan de oplossing?

Piet8983

Geplaatst door Piet8983 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

dirk2276 (0) PRO, 18 jaar geleden

garijden met de auto als het warm is en als de airco geen koud lucht meer geeft kijk of de pomp nog mee draai zo niet kontroleer of je spanning 12v op de stekker krijgt zo ja koppeling kapot

SKB (0), 18 jaar geleden

Hoe kan je zien of de pomp meedraaid....als deze blokkeert (vastgelopenlager) dan gaat de multiriem toch piepen?

Overigens lijkt het mij duiden op een falende thermischebeveiliging.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.