Ford Fiesta: automaat komt langzaam op gang na lange rit

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 CTV

Gisteren kwam mijn automaat - na ongeveer 4 uur rijden - na stilstand heel langzaam opgang, ook al had ik het gas volledig ingetrapt. Eenmaal weer op gang was er niets meer aan de hand. Na 2 uur stil te hebben gestaan, bleek ik weer normaal weg te kunnen rijden. Tot ik weer - na 100 KM - uit stilstand weg wilde rijden, weer hetzelfde probleem.
Ik heb altijd begrepen dat automaatolie nooit vervangen hoeft te worden. De olie is wel zwart maar stinkt niet verbrand.
De temperatuurmeter bleef al die tijd normaal. De motor+bak heeft 92.000 KM gedraaid.
Achteraf kan ik mij hetzelfde euvel herinneren 3 maanden geleden toen ik een keer met een zware aanhanger had gereden. Na die tijd heeft het euvel zich niet weer voor gedaan, tot gisteren. Ik reed toen echter zonder aanhanger maar wel 4 uur aan een.
Graag jullie advies.
Martin

martinus52

Geplaatst door martinus52 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

HansWestbroek (0), 10 jaar geleden

De olie moet wel vervangen worden op z'n tijd. Tip: laat hem flushen. Dat is onder hoge druk nieuwe olie in de bak stoppen.
Het eerste wat je zou moeten proberen. Lost bijna altijd problemen op.

ATR Transmissies (0) PRO, 10 jaar geleden

@Hans, Of problemen worden erger! Eerst goed kijken naar de staat van de olie en andere dingen uitsluiten! voordat er met oudere auto's met flushen wordt begonnen

martinus52 (0), 10 jaar geleden

@Hans: flushen is de auto niet meer waard - auto komt niet meer door de eerstvolgende APK.
@David: zou alleen de olie vervangen een oplossing kunnen zijn? De olie is zoals gezegd pikzwart, maar ruikt niet verbrand. Waar moet ik aan denken bij "andere dingen uitsluiten"?
Heb tot nu toe alleen korte ritten gemaakt en heeft het probleem zich niet weer voor gedaan. De bak schakelt zonder haperen/bokken.

ATR Transmissies (0) PRO, 10 jaar geleden

Als flushen de auto al niet meer waard is dan is het de vraag tot hoever je in deze klus moet gaan.
Er hoort in ieder geval geen pikzwarte olie in te zitten

martinus52 (0), 10 jaar geleden

Probleem is erger geworden: automaat slipt nu ook bij koude motor. Ga er verder geen energie/geld in steken. Auto gaat naar de sloop. Iedereen bedankt voor het meedenken.
Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.