Ford Fiesta: Bediening radio werkt niet goed/ doet vreemd

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6

Hoi
De radio (Standaard van Ford) in mijn fiesta doet raar. Als ik mijn auto start werken 9 van de 10 keer de bedieningsknoppen op het stuur en op de radio zelf niet.
De radio staat dan wel aan maar ik kan geen zender kiezen of volume aanpassen. Na 15-20 minuten werkt de bediening dan soms weer. Soms gaat de radio dan spontaan uit en weer aan en dan werken de knoppen weer. Soms blijft de radio ook gewoon aan terwijl contactsleutel eruit is en de deuren vergrendeld zijn. De Radio gaat dan na een tijdje vanzelf weer uit. Wat ook wel gebeurd is dat de radio aangaat als ik de deuren ontgrendel. Als ik dan vervolgens contact maak dan hoor ik wel de radio maar zie ik alleen de datum en tijd in beeld. Na 10 minuten gaat hij vanzelf weer uit en aan en dan is hij gewoon te bedienen.
Ik heb al een aantal keer de accu losgekoppeld om de radio te resetten maar dat heeft niet geholpen.
Ja, een reset helpt op dat moment wel maar de volgende keer dat ik de auto start komt het probleem vaak direct weer terug.
Iemand een idee? Ik kan zelf geen update doen omdat ik geen usb aansluiting heb. Wel bluetooth en aux ingang.

Flapdrol

Geplaatst door Flapdrol (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Heino4267 (200), 8 jaar geleden

Dit symptoom past bij een verwijderbaar toetsenbordje in de radio, waarvan de contacten geen goed contact meer maken.
Vaak helpt het al om het toetsenbordje een paar keer er uit te halen en weer terug er in te stoppen.
De oorzaak is dan dat het toetsenbordje er nooit uit wordt gehaald, waardoor de contacten vuil zijn/blijven: verwijderen en er weer terug in stoppen reinigt de contacten. Niet inspuiten met een spray!

Flapdrol (0), 8 jaar geleden

Hoi Dit is de betreffende radio. Waar zit dan een verwijderbaar toetsenbord?

Peter Schouten (0), 8 jaar geleden

Dit is zo te zien geen verwijderbaar toetsenbord, althans niet zonder grof geweld... Bij de auto van mijn vrouw hebben we ook problemen gehad met stuurbediening en display van de radio. Dat bleek te zitten in slecte connectorverbindingen bij het display.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.