Ford Transit Custom 1998: blower blaast niet op voorraam, dus geen APK

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 140

De kachel blaast niet over de voorruit, de kabel is niet gebroken en bedient de onderste klep in het kachelhuis, als ik de temperatuur verzet gaat de stelmotor van de 1 na onderste klep draaien. Echter de stelmotor die daarboven zit (drie na onderste) beweegt niet. Heb deze eraf gehaald en met de hand bediend, maar nog steeds geen lucht (zowel warm als koud) naar het voorraam. alle kachelbuizen zitten erop, en voor zover ik kan zien heeft de auto geen interieurfilter (de uitstroomopening onder komt wel een grote hoeveelheid lucht uit, dus als ie er een heeft is het niet verstopt vlg. mij). Opvallend is wel dat er eigenlijk altijd lucht uit de onderste opening (voeten) komt. Iemand enig idee voordat ik de hele kachel eruit ga laten halen? Dit wordt namelijk een ingreep van zo'n € 2000,00, (vervanging kachelhuis) terwijl ze niet zeker weten of daar de oorzaak zit.

Frajo

Geplaatst door Frajo , lid sinds 10 maanden geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 10 maanden geleden

Zoek eerst eens uit welke kleppen er voor zorgen dat er lucht naar de voorruit gaat , is niet 1 klep maar een combinatie van standen van meerdere kleppen. Kun je met de hand proberen door de asjes te verdraaien waar de stelmotoren aan zitten , tenzij er natuurlijk 1 gebroken is.

check

Beste antwoord, geplaatst door Frajo, 10 maanden geleden

Bedankt voor deze tip. Ik ga het uitproberen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.