Ford Mondeo: diesel tunning

Bouwjaar: 2001

Wie heeft ervaring met diesel tunning volgens mij zijn er meerdere mogelijkheden losse stkker ofzo (plug-it and drive)
er zijn ook nog al wat prijs vershcillen.
Het gaat om een 90 pk 2L mondeo uit 2001 met nog maar 76000 op de teller. dus nog wel de moeite waard, en zou je hier het in houden niet mee kunnen stoppen.

janlies

Geplaatst door janlies (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

borrac (0), 19 jaar geleden

Hoi Jan, Ik heb zelf een mondeo 2.0 tddi wagon 2001. Heeft normaal 115pk 280 nwt meter. Wij rijden vaak met een caravan en hebben dit daarom laten doen. Hij heeft nu 150pk en 380nwt meter.Dit hebben we getest op een testbank. Het verschil is enorm. Het koste ons zo'n ¤1000.- veel geld maar het rijd natuurlijk een stuk lekkerder.Je hebt verschillende systemen. Er zijn van die "doe het zelf kit's" waarbij er dus een een of ander kastje(chip) wordt geplaatst (weet niet waar) en waardoor de computer in de auto wordt misleid. Hij houd dus de computer voor de gek wat betreft lucht/brandstof mengsel e.d. Dit systeem schijn wel wat voor problemen te kunnen zorgen. Dan heb je het systeem waarbij de orginele chip uit je computer wordt vervangen door een andere. En de laatste en naar het schijnt de beste is dat er met een laptop de software in je computer wordt aangepast. Maar dat kan weer alleen met de nieuwere diesels zoals de tdci. Ik heb overigens wel eens gehoord dat het niet goed voor de motor zou zijn maar volgens mij valt dat wel mee. Ik heb er toen bij diverse dealers en andere mensen die er verstand van hebben geinformeerd. Een ervan is een kennis die zelf een testbank heeft en daarmee op circuits werkt om raceauto's te testen. Het schijn dus zo te zijn dat het vermogen wat er extra wordt aangesproken, toch al in de motor zit. Alle motoren worden af fabriek geknepen. Wat weer te maken heeft met de slechte kwaliteiten van brandstoffen in b.v. de voormalige oostbloklanden. Hier is dat probleem er dus niet en kan dat extra vermogen gewoon worden aangesproken. Ik weet natuurlijk niet wat de problemen zijn betreffende het inhouden van je auto en of dit zou kunnen helpen.
Hoop dat je er wat aan hebt groetjes Rob

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.