Ford Focus: Dimlicht links

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8 TDDI

Me dimlicht links gaat telkens kapot. In 1 week heb ik al 3 lampjes versleten (ze zien helemaal zwart als ze kapot zijn). Ik gebruik toch echt gewoon een 12 volt lampje, dus dat kan het niet zijn. Zekeringen is in orde, relais, bedrading, etc lijkt ook allemaal in orde. Heeft iemand nog een suggestie??

Hunter4625

Geplaatst door Hunter4625 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

yoshi (0) PRO, 17 jaar geleden

Controleer de laadspanning even met een voltmeter. Zowel bij stationair toerental als bij 2500 à 3000 tr/min. Afhankelijk van de laadtoestand en temperatuur van de batterij wordt de batterij geladen met een spanning die kan variëren van 13,8V tot zeker 15V. Komt de spanning bij verhoogd stationair boven de 15V dan is de kans groot dat de regelaar van de alternator niet meer werkt. Door die verhoogde spanning gaan de lampen veel sneller stuk.

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je dynamo wel goed regelt, zou je ook dit kunnen proberen: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p... Sjaak

Hein Weijers (0), 17 jaar geleden

Beetje raar dat alleen de linker lampen stuk gaan

Hunter4625 (0), 17 jaar geleden

Het vervelende en rare is dat alleen telkens links kapot gaat. Als er te veel spanning zou zijn, lijkt het mij dat rechts ook kapot moet gaan. Ik begin me af te vragen of het niet gewoon aan de lampunit ligt. Lijkt wel alsof de warmte van de lamp niet af gevoerd kan worden. Heeft iemand enig idee of dit de oplossing zou kunnen zijn? En misschien komt het vaker voor bij Ford???

Edje Raketje (0), 17 jaar geleden

Wel een paar keer bij andere merken gehad.
Het stekkertje op de lamp zat nogal losjes en dan krijg je een soort overgangsweerstandwarmteontwikkeling (3 x woordwaarde) en dan wordt de lamp te heet.
Trouwens de Long Lifelampen van Philips gaan wel het langste mee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.