Ford FIESTA: EAC Failure

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: FXJA, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 59

Sinds een aantal weken constant een melding in het display 'EAC FAILURE' waarbij de auto inhoudt en hapert, nu hebben we de auto laten uitlezen en komt er een storing in beeld betreffende de gaspedaal positiesensor in het gaskleppenhuis. In de onderhoudshistorie hebben we kunnen terughalen dat eind 2015 de gaskleppenhuis volledig vervangen is, het lijkt ons vreemd dat de boel inmiddels alweer aan vervanging toe is. Afgelopen weken is er een nieuwe accu ingekomen, de bdpsensor is vervangen en de stekker naar het gaskleppenhuis is vervangen, probleem blijft terugkomen.
Iemand een idee wat eventueel het probleen zou kunnen zijn?

Sharkie050

Geplaatst door Sharkie050 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

David Schutte (1) (0), 6 jaar geleden

Gas klep huis ook al na gekeken of die vuil is en filter bak even na kijken en reinegen.
Muschien egrens een lek in de slangen van lucht filter kan van alles zijn. Niewe bougies nodig kan bij de bobine weg komen meten is weten op zo moment.

Gasklep huis na kijken op vuil

Injectoren verstopt en injectoren cleaner in de tank doen.

Lucht filter schoon maken. En na kijken op vals lucht.

Lucht massa meter geeft iets niet goed Door.

Labasonde onder aan de uitlaat niet goed.

Bousies vervangen auto laten lopen en dan 1 voor 1 bougie kabel er af halen dan kun je wel zien als die er broeder op begind te lopen bougie dop er weer op doen en de volgende pakken. Je hebt er 4 dus als die bij 1 niet reageerd en de moter niet anders begind te lopen of weinig anders dan zal ik de Bousies is gaan proberen. En daar bij de bobine ook Door meten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.