Ford Fusion: Fluitend geluid 5e versnelling.

Bouwjaar: 2008, Motorinhoud (cc): 1400

Hallo allemaal,

Ik heb een klein probleem, maar deze irriteert mij mateloos. Onlangs heb ik een Ford Fusion uit 2008 aangeschaft. Ik heb de distributieriem laten vervangen, en een kleine beurt gegeven (bougies e.d. vervangen. Verder zit er voldoende olie in de versnellingsbak

Nu mijn probleem:
Als ik in de 5e versnelling rijd, en dan met name op de snelweg, dan komt er een fluitende geluid uit de motor als ik weinig gas geef. Bij veel gas en als ik het gas los laat hoor ik zo goed als niets. Het geluid is dus het het hardst bij het behouden van de constante snelheid. Het geluid hoor ik bij 130km/u niet meer.

Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn?

Alvast bedankt.

ArjanE

Geplaatst door ArjanE (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Fusion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (295) PRO, 6 jaar geleden

Dat is de zogenaamde nullast...met andere woorden: als er geen druk op draaiende delen staat is er geen of nauwelijks wrijving, wat een wel/niet contact veroorzaakt, wat resulteerd in geluid (vergelijkbaar met rammelen) in dit geval een soort fluittoon.

Zit er de juiste olie in de bak, 75W90 semi synthetisch ?

Je kan overwegen om een toevoeging in de bak te doen:
https://www.bardahlstore.nl/webshop_prod...

ArjanE (0), 6 jaar geleden

Bedankt voor het reageren. Ik durf niet met zekerheid te zeggen welk olie in de versnellingsbak zit. De auto is grotendeels bij een dealer onderhouden, dus het lijkt me wat erin hoort, er zit. Durf niet te zeggen welke olie dat dan is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Fusion of stel zelf een nieuwe vraag.