Ford Fiesta: Ford fiesta 1998 piept/kraakt bij sturen en drempels

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.25 16v

He,

Ik heb een klant met een ford fiesta van 1998. De auto kwam binnen met een piep/kraak aan de voor ophanging.
Inmiddels heb ik al van alles vervangen onder anderen: - Nieuwe draagarmen
- Veerpoot lagers
- Stabilisator rubbers
- Stabilisator stangetjes
Het probleem is nog steeds niet verholpen. Ik weet inmiddels niet meer waar ik moet zoeken.
Het tweede probleem wat zich heeft voorgedaan is dat sinds er nieuwe draagarmen onder zitten de voorwielen er scheef onder staan.

Ik hoop op velen antwoorden alvast bedankt.

busselfv

Geplaatst door busselfv (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Siem Bijman (165) PRO, 10 jaar geleden

Als de wielen scheef staan is er sowieso iets mis met de draagarmen of montage daarvan. Wat ik heb meegemaakt met zo'n Fiesta is inderdaad de rubbers van die draagarmen die uitgedroogd waren.

busselfv (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik heb de oude en nieuwe alle twee opgemeten. En de afmetingen kloppen. Kan het zijn dat de veren na vervanging van de veerpoot lagers wat kracht zijn verloren en nou wat verder door hangen. En als gevolg dat de wielen scheef gaan staan.

anoniem-1573996169 (0), 10 jaar geleden

al zou je een ring van de veer afslijpen dan nog staan je wielen recht,je hebt ooit dat de bovenste ring afgebroken is en dan nog staan de wielen recht,wat ik wel ooit gehad heb veerpoten vervangen veerpoten meegekregen van een ander type ,daar zat verschil in de lengte bijna niet zo te zien,na montage stonden de wielen scheef,en je hebt de draagarmen vervangen inclusief fusekogels??als je de auto zo naar beneden drukt piep hij dan ook?dan kun je toch iemand laten drukken en met je hand overal voelen of je iets voelt piepen,draai de schotels eens los van de stabilsiatorrubbers die over de stabilastorstang zit als het dan veranderd weet je waar je moet zijn,vaak die rubbers die onder tegen de chassies aanzitten met die halve beugel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.