Ford Focus: Ford Focus slaat spontaan af / start niet meer

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8 TDCI

Een viertal weken geleden sloeg de auto op de autobaan spontaan af. Het controlelampje voorgloeien ging onder het rijden branden en de motor sloeg dus af. (of het controle lampje laadstoom en oliedruk toen ook brandde weet ik niet, is me niet opgevallen). Na de sleutel uit het contact te hebben gehaald startte de motor weer en kon ik gewoon naar huis rijden.

Gisteren, ca. 4 weken, later sloeg de auto wederom spontaan af onder het rijden. Het controlelampje voorgloeien, laadstoom en oliedruk gingen branden waarna de motor afsloeg en ik de auto al uitrollend aan de kant kon zetten. Nu echter wilde de moter niet starten nadat ik de sleutel uit het slot had gehaald. Na een aantal malen proberen de moter te starten, waarbij het controle lampje voorgloeien, laadstoom en oliedruk bleef branden lukte het uiteidnelijk toch om de moter gestart te krijgen.

Vanochtend toen ik naar het werk wilde rijden kreeg ik de motor niet gestart, het controle lampje laadstoom en oliedruk bleven branden. Na 20 minuten heb ik de moet opgegeven en heb ik de garage gebeld. Deze deeelde me mede dat het waarschijnlijk de accu of de dynamo defect zou zijn. Vanavond toen ik met een monteur naar het probleem wilde kijken, startte de motor weer. De monteur heeft de accu en de dynamo gecheck, deze zijn gewoon goed.

Beangstigend is nu het spontane karakter van het probleem. Kan iemand me vertellen wat het probleem (mogelijk) is danwel heeft hetzelfde probleem meegemaakt?

RLommen

Geplaatst door RLommen (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 16 jaar geleden

Laat de nokkenassensor eens nakijken.

paddo (0), 16 jaar geleden

stekker nokkenas sensor vervangen .Meen dat daar een modificatie voor was.

gr paddo

focuske (0), 16 jaar geleden

RLommen,

ik zou u auto eens laten uitlezen want als het voorgloei lampje heeft gebrand
dan heeft de computer van de auto een foutcode opgeslagen
dus laten uitlezen en dan weet je meer.

groetjes focuske

RLommen (0), 16 jaar geleden

Ben met de Focus bij de Ford dealer geweest. Heb de electronica laten uitlezen en inderdaad was eer een foutcode opgeslagen. De foutcode was P03040 ofwel CMP Sensor defect. Na vervangen van de sensor (lijkt) de focus weer te rijden als een zonnetje. Kosten reparatie € 100,06.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.