Ford Galaxy: Foutmelding bij uitlezen: code onbekend

Bouwjaar: 1999

Bij het uitlezen van een Ford Galaxy van 1999 krijg ik een foutmeldingscode die ik niet terug kan vinden: P1000. Iemand een idee wat deze code betekent?

Alvast bedankt!

JFBuijs

Geplaatst door JFBuijs (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

peter (0) PRO, 18 jaar geleden

heeft de auto een probleem of is dit gewoon een controle voor een beurt het wil wel eens voorkomen als je met een universele tester werkt dat hij deze code er uitgooit p1000 betekend onbekende fout deze storing is ook niet te achterhalen ja misschien wel met een orginele tester. advies fout wissen en kijken als hij terug komt zo niet dan is het toch goed.

Niels8175 (0) PRO, 18 jaar geleden

P1000 krijg je altijd na code's wissen.

Is geen storing,en deze verdwijnt na een 20 tal kilometers rijden met de auto.

Het is wel een benzine hé?

Niels

JFBuijs (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de reacties. de auto is inderdaad aan een universele tester gehangen. Het is inderdaad een benzineauto, maar wel voorzien van een G3 installatie.
De auto loopt verder prima, kon alleen de code niet achterhalen...:-)) Zal em nog even aan de tester hangen, kijken of de code nu weg is.

yoshi (0) PRO, 18 jaar geleden

Code P1000 krijg je altijd bij (recente) benzinewagens. Die geeft aan dat er geen foutcodes aanwezig zijn in de motorregeling maar dat de PCM nog niet alle testen heeft gedaan in verband met de EOBD. Dit is een systeem dat waakt over alle componenten die ervoor zorgen dat de motor aan de milieunorm (EURO 2,3 of 4) voldoet. Die testen gebeuren gewoon onder het rijden en die code P1000 kan er vrij lang blijven inzitten. Hangt gewoon af van de manier waarmee met de wagen wordt gereden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.