Ford Fiesta: Gas blijft hangen + gaspedaal stroef

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3i

Hey,

Ik heb een fiesta waarvan het gas blijft hangen. Na het nalopen van de gaskabel en het goed intrappen van het gaspedaal blijft hij hangen op bijna volgas en is het zelfs moeilijk om hem tot stilstand te krijgen. Op dit moment staat hij ook niet bij mij op de parkeerplaats omdat ik heb besloten dat het onmogelijk is om hiermee fatsoenlijk te kunnen rijden.

Het probleem was al eerder bekend, maar was vaak vrij eenvoudig te verhelpen door wat laag in de toeren te gaan. Na het laten reinigen van mijn gasklephuis was het even een paar dagen verholpen maar het is nu weer terug.

Het lijkt ook niet of het gaspedaal zelf blijft hangen, omhoogwippen heeft geen nut en er staat geen druk op. Wel is het zo dat het gaspedaal vrij stroef gaat, waardoor het ook moeilijk is om gedoseerd over te schakelen van zijn 1 naar zijn 2. Vaak gaat dat nogal schokkerig door het stroeve pedaal.

Heeft iemand enig idee waar de oorzaak kan liggen? Ik ben morgen vrij en ga dan denk ik zelf even kijken of de gasklep wel gesloten is.

Skyhigh

Geplaatst door Skyhigh (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Ik zou eerst even kijken waarom hij blijft hangen..

Controleer kabel en gasklep zelf..hier zal ook je probleem zitten.

Gr Stefan

Skyhigh (0), 14 jaar geleden

Ok, ik heb net even gekeken en met de motorkap open de motor gestart. Bij mijn gaspedaal zit de gaskabel niet vast aan het gaspendaal. Bij het indrukken van de gaskabel zakte de auto flink in toeren. Nog lager dan normaal zelfs, normaalgesproken maakte hij stationair een iets hoger toerental dan normaal.

Met de motor aan trok ik even aan het hendeltje van het gasklephuis waar je gaskabel op uitkomt. Hier reageerde hij direct op gas en gas terug.

Blijkbaar loopt mijn gaskabel dus ergens stroef. Ook klonk het tijdens het intrappen van me gaspedaal met de motor uit alsof er iets behoorlijk stroef liep in een tussenschot waar de gaskabel doorheen gaat.

edit: Zometeen ff kruipolie over de kabel spuiten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.