Ford Galaxy: geluid na afzetten contact

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3 16v automaat

Sinds een tijdje hoor ik een geluid als ik de auto van cotact afzet en voor bij de motorkap sta.
Als ik de motorkap open doe hoor je het geluid nog beter het komt van een soort pompje wat bijna tegen het schudbord helemaal bovenin bij het raam zit dus achter het stuur.
Het soort pompje zit tussen de waterslagen aangesloten.
Als ik het pomje of de waterslang vastpak hoor en voel je hem kloppen.
Het geluid duurt soms 5 minuten na afzetten contact.
Iemand dit ook al gehad en is het te verhelpen door het pomje te vervangen?

rogervrancken

Geplaatst door rogervrancken (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

markyv (0) PRO, 12 jaar geleden

dit pompje is een extra pomp voor het koelsysteem/verwarmingssysteem. Het zorgt ervoor dat de koelvloeistof ook kan stromen als de motor niet draait.
Deze willen wel eens stuk gaan.

mrkp (0), 12 jaar geleden

Heb ook een Galaxy uit 2001 (benzine 2.3 DOHC) met hetzelfde euvel. Het pompje blijft een aantal minuten doordraaien na het uitzetten van de motor. Kan iemand mij uitleggen waarom de pomp stuk zou zijn? Hij blijft toch doordraaien? Als hij stuk zou zijn dan draait hij toch niet?
Lijkt eerder een thermostaat, relais of schakelaar. Aangezien ik geen documetatie (schema oid) heb is het lastig zoeken. Wat ik wel vreemd vind is dat het lijkt alsof er geen vloeistof in de slangen zit waarop dit pompje is aangesloten (als ik erin knijp voel ik geen "weerstand" van vloeistof. Benieuwd of het probleem van Roger Vrancken was opgelost na het vervangen van het pompje zoals voorgesteld door Mark.....
MvrGr & Bedankt

rogervrancken (0), 12 jaar geleden

Ik heb het pompje niet vervngen omdat dit iets van €250 kost.De monteur bij ford zei dat dit wel vaker voorkomt en dat je hier gewoon mee door kunt rijden.
Ik heb inmiddels alweer 7000km gereden zonder problemen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.