Ford Fiesta: Getik tijdens het rijden

Bouwjaar: 1994

Hallo.

Ik heb een fiesta xr2i 1.8i. Tijdens het rijden heb ik last van een getik ik mijn aandrijflijn. Als ik stil sta tikt de auto niet. Zodoende heb ik de motor uitgesloten van het probleem.
Als ik harder dan ongeveer 30 km/u rij begint het getik. Bij een constante snelheid van 140 km/u is er geen getik meer. Op het moment dat ik gas geeft gaat de auto weer tikken. Bij het remmen van deze snelheid schud het hele stuur heen en weer.

Laatst ging ik door een bocht en bleef het stuur op een bepaalde stand hangen. Ik trok daarna door en toen ging het stuur met een knal verder. Na deze actie heb ik de auto maar binnen gezet. Verder kwam ik erachter dat als ik geen gas geef ik de bocht dat er geen problemen met het sturen zijn.

Ik ben naar de garage geweest en heb het verhaal uitgelegd. Deze vertelde mij dat het de steekas zou kunnen zijn. Aandrijfas of de pignon in de versnellingsbak. Verder lekt de versnellingsbak ook wat olie.

Is dit een goede conclusie van de garage of is er misschien iets anders aan de hand?

Joost5857

Geplaatst door Joost5857 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Pro2call (0), 17 jaar geleden

Ik heb dit probleem ook gehad het was het wiel lager....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.