Ford TRANSIT 280M DC 115DPF 4.36: hoge pieptoon

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: SRFB, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 85

Het probleem is een constante hele hoge pieptoon (subtiel geluid, maar erg storend). Op het moment dat je het licht aandoet en dus de dashboardverlichting aangaat hoor je de piep. Ook als je de sleutel niet in het contact hebt, de verlichting aanzet ( in de koplampen brandt dan een parkeerlicht) begint die pieptoon. Mijn idee is dat het gerelateerd is aan de verlichting in het instrumentenpaneel.
Is er iemand die een idee heeft hoe dit kan/ontstaat/ wat de oplossing is?

egbert jan boerma

Geplaatst door egbert jan boerma , lid sinds 6 jaar geleden

5 Reacties

Remy Schelling, 3 jaar geleden

Beste Egbert,

Ben je er al achter?

Ik heb nl hetzelfde probleem en zoek naar een oplossing...

Vriendelijke groet,
Remy

Carmenh, 1 jaar geleden

Beste,

Hebt u hier al een antwoord op? Ik heb hetzelfde probleem.

Mvg,
Carmen

Heino4267, 1 jaar geleden

Duik eens onder het dashboard, misschien is het de waarschuwingspiep dat je verlichting nog aan staat met de deur open en dat hoor je beter met je oren dichtbij dat piepertje. Dit komt met name voor als de binnenverlichting niet aangaat als je de deur open doet: dan werkt de "deur open" schakelaar in je deurslot niet meer.

egbert jan boerma, 1 jaar geleden

Piep is nog meest te vergelijken met zo'n apparaatje in t stopcontact om muggen of muizen te verjagen, soort hoog frequent geluid. Sommige mensen horen t ook niet. De mazzelaars met een goed gehoor horen zo'n piep wel. Geluid is dus heel wat anders dan bovengenoemde piep van als je lichten nog aanstaan. Oplossing is er niet bij mijn weten. Rij al vijf jaar met de transit en zet de radio maar wat harder.

Carmenh, 1 jaar geleden

@egbert
Inderdaad zo klinkt het. Het geluid komt bij mij van uit de motorkap. Ook als het contact uitgezet wordt blijft de piep nog even aanhouden om dan vanzelf te stoppen.. heel gek.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.