Ford Fiesta: inhouden tussen bepaald toerenbereik

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3i 8V

Hallo allemaal!

Al een tijdje houdt me dit enorm bezig. Mijn Ford Fiesta houdt tussen circa 2400 &3000 toeren enorm in. Je voelt dat de auto een dip krijgt en je voelt tevens dat hij ineens weer vooruit schiet (voor zover dat mogelijk is bij een Fiesta).
Daarnaast stottert de auto voelbaar wanneer je het gas loslaat.

Recentelijk zijn de bougies en bougiekabels vervangen. Luchtfilter ziet er schoon uit en het oliefilter + olie zijn ook al vervangen.

Iemand enig idee wat de mogelijkheid kan zijn?

Siebring88

Geplaatst door Siebring88 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Doktor (0) PRO, 13 jaar geleden

Tegen het schutboard aan zit een kastje met een slangetje en een stekker met 5 (dacht ik) draden, dat is de MAP sensor en dat slangetje dat erop zit kan wel eens zacht worden en wordt dan soms dichtgezogen door het motorvacuum.
Controleer dit slangetje tussen sensor en inlaatspruitstuk, zonodig een nieuw stukje vacuumslang ertussen maken.

Suc6

Siebring88 (0), 13 jaar geleden

Nog even een reactie: Het probleem bleek te liggen bij het brandstoffilter. De brandstof die erdoor kwam was zwart, dus erg goed was het niet voor de motor Alle slangen waren gecontroleerd, er waren geen foutmeldingen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.