Ford Mondeo: Inspuitpomp reviseren/repareren

Bouwjaar: 1999

Mijn ford met 190K op de teller heeft een rare tik in de motor, vooral bij lage toeren. Nu het koud is, start ie ook nog eens slecht. Auto rookt niet, gloeiboegies zijn vervangen, kleppen zijn gesteld en distributieriem ligt er goed op. Ford dealer geeft nu aan dat het waarschijnlijk de inspuitpomp is en dat die gerepareerd/gereviseerd moet worden. Geintje kan voor 800 euro klaar zijn, maar kan oook 2000 euro gaan kosten.

Is het dan niet slimmer om via een demontagebedrijf een gebruikte inspuitpomp te kopen en die er ergens in te laten zetten. Wat is exact de technische naam van dit onderdeel, weet iemand dat?

Alvast dank.

jorn5900

Geplaatst door jorn5900 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sanny (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit kan een uitgelopen lager zijn van de brandstofpomp het goedkoopste is een tweedehands pomp.

jorn5900 (0), 18 jaar geleden

Dankje Alex, ik was laatst toevallig bij een andere garage en die zei dat de tik niet uit de brandstofpomp kwam, maar uit het blok zelf. Het leek hun derhalve niet zinvol om aan de brandstofpomp te beginnen. Wellicht dat een uitgelopen lager in de pomp voor een tik in de moter kan zorgen, ik weet het niet.. Bij die garage zeiden ze dat het ook zoiets simpels als olie verversen kon zijn. (echter dat is recent door de dealer gedaan)

wat is de beste manier om aan een tweedehands brandstofpomp te komen? Via internet, of is het beter om er bij een sloop naast te staan als ie eruit wordt gehaald. En wat zou de prijs ongeveer moeten zijn?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.