Ford FOCUS: Instapstang plaatsen invalide

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Motorcode: XXDC, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 70

Ik wil een stang vastmaken aan de handvatten voor en achter bijrijders kant waardoor minder valide persoon zich in de auto kan hijsen. Dus stevige bouten ipv de nu aanwezige kleine schroefjes.
Hoe los ik dit op...

kees van rietschoten-1

Geplaatst door kees van rietschoten-1 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

corvanjaarsveld (0) PRO, 5 jaar geleden

Er bestaan z.g. Kooimoeren. Ik denk dat er twee soorten zijn. moeren welke eenmalig gemonteerd worden in een vooraf geboord gat en die tijdens het vastzetten zich vastklemmen in het gat net als een paraplu. Er zijn ook kooimoeren met een bajonet. daarvoor moet het geboorde gat eerst voorzien worden van twee sleuven. de moer moet in het gat een kwart slag gedraaid worden om te borgen. In beide gevañllen kan een passende bout gebruikt worden. Elke bouten en moeren leverancier heeft dit in diverse maten in zijn pakket.

Ruud10657 (0) PRO, 5 jaar geleden

Trekmoeren plaatsen. Die berusten op het principe van een blindklinknagel (zoals bij de bidonhouder op een fiets). Ze zijn er tot zelfs tot een schroefdraad van 12mm. Een nadeel, er is een speciale tang voor nodig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.