Ford MONDEO 2.5 24V GHIA KOMBI: instrumenten lampjes gaan spontaan branden

Bouwjaar: 2000, Motorinhoud (cc): 2500

Met de APK bleek het ABS lampje van mijn Mondeo ST200 niet te branden, lampje ( led ) bleek defect. Nadat deze was vervangen leek alles weer in orde. Een dag later was het lampje alweer kapot . ben nu aan het derde lampje toe en heb de spanning maar eens gemeten achter op de klok er blijkt 12volt op te staan. de laatste dagen gaat ook spontaan het handrem lampje branden ( remmen werken prima en niveau is goed.) ook gaat af en toe het ESP lampje even branden en als deze weer uit gaat gaat ook het handrem lampje gelijk weer uit .Als het handrem lampje brandt kan het ESP niet uit gezet worden met de schakelaar.
Komt dit probleem meer voor of is er iemand die hier raad op weet. ?

schar004

Geplaatst door schar004 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (225), 7 jaar geleden

Op een LED hoort geen 12 Volt te staan: die hoort een stroombegrenzingsweerstand in serie te hebben staan. Zonder stroombegrenzingsweerstand fikt hij uit. Die weerstand hoort op de print van je instrumenten paneel te zitten.

Ik twijfel aan je verhaal: weet je zeker dat het een LED is? Als het "lampje" in een draaifitting zit, is het meestal géén LED maar een gloeilampje ... Dus: hoe heb je de "LED" vervangen?

schar004 (0), 7 jaar geleden

zeker weten dat het een LED is ( ben electrotechnisch bekend ) bij de tweede vervanging heb ik ook nog gemeten en ik dacht ( weet het niet meer zeker ) dat er toen 5volt opstond.
ik denk dat er meer aan de hand is maar heb geen schema oid.
Heb nu de kapotte LED vervangen ( met een weerstandje in serie ) LED blijft nu al 3 uur achter elkaar branden met een voeding van 12 volt , ga een dezer dagen de LED weer in de auto zetten.
Of daarmee de andere instrumentenlampjes ook weg blijven betwijfel ik. Ga ook nog even achterop de klok kijken of daar soms wat aan de hand is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.