Ford FOCUS 2004: instrumentlampjes doen niets..

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: FYDB, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

Medeweggebruikers..
Ik wilde een 1.2w lampje in het instrumentenpaneel vervangen (snelheidsmeter en toerenteller enz..) 4 schroeven eruit, alles gedaan zo als op youtube.. perfect.. haal kapotte lampje eruit, doe er een nieuwe in.. koppel de stekker er weer aan… en .. niets.. alle 5 de lampjes doen niets..
alle andere meters en controlelampjes werken wel !

Wat is hier de oorzaak van..? wat kan dit zijn ? welke zekering beveiligt deze lampjes ?

Alvast dank!

Ron10345

Geplaatst door Ron10345 , lid sinds 18 jaar geleden

5 Reacties

Beste antwoord, geplaatst door kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Licht staat wel aan , als je een lichtdimmer hebt , staat deze wel aan , zekering is als stadslicht.

Ron10345, 1 jaar geleden

thanx... ik heb geen dimmer.. :( als ik lichtknop draai, dan doet alle verlichting het gewoon.. behalve de 5 lampjes in klokunit..

Ron10345, 1 jaar geleden

alle zekeringen gecheckt.. niets !! is er misschien een ford-expert die de unit kan testen/doormeten ? om een gebruikte unit aan te schaffen terwijl er iets anders kan zijn... is ook zonde!! en dan ook dat de km-stand aangepast moet worden.. pff hoop dat er een techneut dit kan ! alvast dank..

Ron10345, 1 jaar geleden

ná 3 dagen van stroom af te hebben gelegen, klokunit weer aan de stekker en terug ingebouwd!! zowaar.. alle vijf lampjes werkten weer !!

Ron10345, 4 maanden geleden

heeft niet lang mogen duren... alle lampjes in instrumentpaneel geven geen licht.. lampjes zelf zijn goed! op forum gezien dat mogelijk lichtschakelaar oorzaak kan zijn... nw. erop.. ook dat heeft niet geholpen... graag hulp... wat kan dit nog meer zijn, dat de instrumentpaneellampjes het niet doen.. ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.