Ford Fiesta: kachel van fiesta blijft koud

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1 I

Motor temp is wel goed maar de verwarming word maar lauw, als ik de bovenste radiateur slang dicht knijp word de verwarming wel heet! is het dan mijn waterpomp of kan het nog wat anders zijn?

bartje291180

Geplaatst door bartje291180 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

bellie87 (0) PRO, 12 jaar geleden

Thermostaat misschien..

Ruud10657 (0) PRO, 12 jaar geleden

Thermostaat vervangen, deze blijft open staan waardoor de motor niet goed warm wordt en dus ook je kachel niet.

dirkmev (0), 12 jaar geleden

Motortemp is WEL goed schrijft ie toch?? Hoe kom je dan bij een thermostaat?

Ik heb hetzelfde probleem bij mijn escort bartje. Van het weekend heb ik de tuinslang in de kachelradiator gestoken en in de riochting dat het water hoort te stromen ging er haast geen water doorheen, slang werd een soort ballon. In tegengestelde richting wilde het eerst ook niet, maar toen ineens sprong ie open, kwam een hoop prut uit mijn radiator, maar daarna liep ie mooi door in twee richtingen en werd de kachel ook weer warm.

Ik heb de diagnoase gesteld door met een lopende motor met de hand aan beide slangen van de kachelradiator te voelen. Het temperatuursverschil was erg groot, dat betekent dat er weinig water stroomt.

Ruud10657 (0) PRO, 12 jaar geleden

Het kan helpen. Voorkomen van "prut" kun je wel, door je koelvloestof volgens de voorschriften te vervangen. Bij veel wagens één maal per twee jaar.

bartje291180 (0), 9 jaar geleden

Koelvloeistof en thermostaat vervangen en het probleem was opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.