Ford fiesta 1.1i cheers: koeling

Bouwjaar: 1991

Beste mensen,

Ik heb het volgende meegemaakt.Ik reed dus vrolijk in mijn fiesta todat ik iets rook: een branderig geurtje.Toen ik naar mijn tempratuur peil keek zat ik ver over het rooie gedeelte.Ik dus met mijn auto aan de kant.Anwb erbij en ja die heeft de thermostaat verwijderd, water erbij.Nou wij weer starten, motor liep normaal.Maar zodra ik weer de snelweg opging weer raak.Nu heb ik zelf gekeken in het waterreservoir en die vul ik dan tot de top bij maar na een tijd rijden is alles weg, na stevig borrelen.Het is alsof er ergens een lek is, maar ik zie nergens water sporen of iets dergelijks.Sommige vrienden zeggen dat mijn koppakking stuk is en anderen zeggen dat mijn radiator vervangen moet worden.Ik hoop dat ik het laatste moet doen want anders kan ik em net zo goed naar de sloop rijden.Wat denken jullie ervan?In de binnenstad heb ik trouwens geen problemen daar kan ik gewoon rondrijden met een normale motortempratuur.Het heeft dus echt iets te maken met hoge motortoeren lijkt mij?

studentjeee

Geplaatst door studentjeee (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Thijs11395 (0) PRO, 19 jaar geleden

Koppakking is mogelijk, verstopte of lekke radiator is mogelijk, kapotte waterpomp lijkt me ook nog een optie. Als je bij lopende motor de dop van het expansievat eraf draait en de vloeistof blijft daarin borrelen, dan is dat een aanwijzing voor een doorgeslagen koppakking.

Succes, Thijs

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.