Ford Mondeo: koeling/fan motor mondeo

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

beste mensen.
ik had een tijdje terug het volgende gehad, koelvloeistof komt uit de ontluchtingsdop, fan die constant aansloeg, verwarming deed het niet. naar garage geweest, dacht de koppakking lek, bleek niet zo te zijn. niks meer aan de hand, waarschijnlijk was de thermostaat blijven hangen, deze vervangen, alles leek weer goed. tot een paar week later, weer de fan die draaide onder het rijden met een buiten temp van 3/ 4 gr. was de tankje een beetje leeg, gevuld maar het probleem bleef.
het probleem nu, de temp meter in de auto geeft na een km al aan dat hij voledig op temp is, de auto bokt soms iets, wat later weer weg is of niet, de verwarming doet het dan nog niet in de auto, later pas.bij langere ritten wordt het bij mijn enkels zo warm dat ik mijn voet moet verzetten, terwijl de verwarming uit staat alleen de blower aan, de temp meter blijft mooi in het midden maar de koelfan slaat constant aan onder het rijden. heb later nog eens gekeken naar de vultank van de koelvloeistof, was dan leeg, maar draaide ik de dop eraf langzaam, dan komt de koelvloeistof weer terug in de tank, soms even een bubbel. heb nog wat gelezen over een soortgelijke storing. die heeft de pomp vervangen , en over. kan dat bij mij ook deze problemen veroorzaken. alvast bedankt voor reacties.

wheels 1340

Geplaatst door wheels 1340 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kaleido 1 (1900) PRO, 9 jaar geleden

Ontlucht het systeem wel goed ? vanuit het dunne retourslangetje moet een constante koelvloeistofstroom komen op je exspansietankje.

wheels 1340 (0), 9 jaar geleden

daar had ik of heb ik wel een probleem mee denk ik, maar dat zou hij toch zelf helemaal moeten doen, als alles goed werkt. als de pomp het niet goed doet, gaat hij hem toch ook niet goed ontluchten? kan ik dat controleren?

kaleido 1 (1900) PRO, 9 jaar geleden

Klopt hij moet zelf ontluchten , maar als het ontluchtingsslangetje verstopt zit , ontlucht hij ook niet.

wheels 1340 (0), 9 jaar geleden

dat zou ook nog kunnen, en die zit waar de dunne slangen beginnen?
ging na het vervangen van de thermostaat ook maar een kleine 5 liter in, later nog twee keer een vul tankje. zeg eens twee liter. dan zit je op 7, en er zou 9 in moeten ongeveer. ik dacht dat hij niet goed was leeg gelopen, omdat ik de thermostaat er al uit had. maar een verstopping zou dan dat gedeelte verklaren. geen retoer stroom en niet goed ontlucht.

wheels 1340 (0), 9 jaar geleden

nou 1 van de twee ontluchtingsslangetjes zat dicht, die van de radiator komt. daar zit denk ik een filter in. maar het probleem is er nog.
hij gooit ook nog de koelvloeistof door zijn ventiel naar buiten.
hij stottert nog.
en heeft een hogere benzine verbruik, ongeveer een kwart meer.
de ventilator slaat niet meer aan, op het moment.
en de tweede koude start gaat moeilijk, als hij goed warm is, is dat goed, maar dat deed hij sinds de aanschaf al.
dus alle ideeën zijn welkom, krijg het idee dat het een andere auto wordt, zou zonde zijn.

wheels 1340 (0), 9 jaar geleden

heb de expansievat los gehaald, zit er aan de onderkant vlak bij de uitlaat ervan een fikse scheur in de vat, even een paar jaar spitten hier. dus dat is 1 probleem minder
heb ook nog iets gelezen over de standen van je klimaat beheersing, stand 3 en op raam/ onder , gaat de airco aan zonder dat je lampje gaat branden, maar wel de fan dus onder het rijden nu. dus dat is een probleem minder. 2, de fan en de benzine verbruik waarschijnlijk.
nu alleen nog het schokken in een bepaalde toeren gebied, waarschijnlijk de bougie kabels of bougie's. en anders de bobine nog. schijnt ook veel voor te komen. horen jullie nog van.

wheels 1340 (0), 9 jaar geleden

het koelsysteem is weer goed, heb nog de kabels en bougie's vervangen, maar het licht stoten, en verhoogde benziene verbruik doet hij nog steeds. iemand nog iedeeen daar over, behalve dan de bobine.

wheels 1340 (0), 9 jaar geleden

bobine ook vervangen, eerst een andere merk, was helemaal niks. toen vervangen voor een bosch, maar bleef het zelfde als met de originele bobine. auto aan de comp. gehad, niks te zien behalve de lambda sonde voor, die vloog nogal heen en weer met de waardes, terwijl de achsterste vrij stabiel was. is dit normaal?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.