Ford Mondeo 2013: koelventilator blijft doordraaien totdat accu leeg is.

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Motorcode: JTBB, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 118

Koelventilator blijft draaien als motor uit is. Heb een radiator met twee koelvinnen. in eerste instantie schakelde de kleine ventilator niet meer uit. Na los nemen accu pool en terug plaatsen na een tijdje springt hij gelijk weer aan. Stekker kleine ventilator losgenomen. De grote ventilator springt netjes aan als je lang stil staat met motor aan. Als je weer gaat rijden schakelt hij vanzelf weer uit. Bij de garage is hij gereset en probleem bleef een week weg. Nu blijft de grote grote ventilator continue doordraaien als contact uit is. Ook als je de stekker los haalt en na een tijdeje terug plaatst slaat hij direct aan. Wie weet wat het probleem kan zijn?
Zou het aan de stuurunit kunnen liggen die op de radialtor zit? kastje met drie stekkers.
Hoor het graag alvast bedankt.

r.dewit

Geplaatst door r.dewit , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Highway PRO, 2 maanden geleden

wat was de foutcode

    dat weet ik niet geeft nu ook geen foutcode aan als ik hem zelf uitlees. - r.dewit, 2 maanden geleden

harry4203 PRO, 2 maanden geleden

Ik gok dat die regeleenheid idd defect is, maar voor de zekerheid zou ik em toch even met een ford(gelijkwaardige) tester uitlezen. Ik weet niet waar je mee uitleest, maar een eenvoudige obd-lezer zal deze fout niet geven vrees ik.

r.dewit, 2 maanden geleden

Bedankt, mijn eenvoudige lezer zie ik inderdaad niks. Mijn garage had wel foutcode gelezen weet deze alleen niet meer. Heb nu losse regelaar besteld. Bij Ford kon je alleen de ventilatoren met regelaar bestellen voor 800 euro maar daar zit 3 weken levertijd op.

r.dewit, 1 maand geleden

Losse regeleenheid vervangen en de koelventilatoren werken weer goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.