Ford Focus: Koplamp probleem

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8 TDCI

Ik heb zojuist mijn H7 lampje rechtsvoor vervangen. Ik heb eerst, nodeloos overigens, dat dingetje wat elektrisch de hoogte van de koplamp kan veranderen losgedraaid. Dit dingetje (ik weet niet hoe zo'n ding heet) gebruik je als je bijvoorbeeld een caravan achter je auto hebt.
Het probleem is nu dat ik dit ding niet goed krijg geinstalleerd. Als ik het erin draai, dan klemt het pinnetje niet achter het haakje op de koplamp plaat. Het pinnetje drukt nu op dit haakje waardoor de koplamp permanent te hoog staat ingesteld. Ik heb al vanalles geprobeerd, met spiegeltje bekeken. Ik krijg het pinnetje er niet in. Weet iemand misschien hoe je dit moet?

demanx

Geplaatst door demanx (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Doktor (0) PRO, 17 jaar geleden

je bedoelt de stelmotor.

je moet eigenlijk de koplamp eruit halen, dan kan je met een touwtje of tyrap de reflector tegen houden terwijl je de stelmotor er weer in klikt. daarna de motor rechtsom in het huis vastklikken.

suc6

dirk2269 (0) PRO, 17 jaar geleden

letop met de koplamp er uithalen er zit 1 boutje aan de onderkant van de koplamp en die moet je echt van onder er uitdraaien en dan moet dus ook eerst de onderplaats er onderuit

demanx (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie. Ik denk niet dat ik zelf de koplamp eruit ga halen (en helemaal niet als er nog meer weg moet zoals die onderplaat). Ik ga nog eerst even proberen met een tyrap.

Markus, weet je zeker dat ik die pin erin moet klikken? Het lijkt erop dat het bolletje van de pin in de houder van de reflector moet worden geschoven. Dit laatste lukt steeds niet want ik krijg het bolletje niet voor de ingang van die houder.

Ik hoor graag meer!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.