Ford Focus: koplamp van binnen reinigen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 18 TDDI

Er is condens in de binnenkant van de koplamp gekomen, zodat door de schittering dit hinderlijk fel schijnt voor mijn voorligger op de weg.
Mijn vraag is hoe ik de binnenkant van de koplampunit kan 'schoonvegen' zodat het condens verdwijnt. door het gaatje waar de lamp doorgaat is wel erg klein, en ik krijg de bocht niet.
Alvast bedankt voor de antwoorden/tips.

Edske

eddym

Geplaatst door eddym (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

nou op een normale maniet kan je daar niet bij komen dan zal je de glazen los moeten snijden en dan weer kitten maar het lijkt me geen goed idee ; gewoon lekker laten zitten.

groetjes jan.

gpekaar (0), 15 jaar geleden

Lamp er uithalen en met de fohn er op, voor en achterkant wel geleidelijk opwarmen zodat er niks te warm word en of springt, 2e mogelijkheid lamp eruit en auto met de neus een dagje in de zon gegarandeerd weer droog.

Groetjes Gerard

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

ja dat is wel zo maar dan is het probleem maar even weg want dan wordt het gewoon weer vochtig.

groetjes jan.

eddym (0), 15 jaar geleden

nou, vochtig weet ik niet, heb de boel goed afgekit, alleen: door de condensvorming is er een aanslag gekomen op deels de ruit en deels de zilverkleurige achterzijde. Ik moet stevig boenen om eea weg te krijgen en met dat kleine gaatje met die hinderlijke pen die de lichtstraal breekt, is het verschrikkelijk moeilijk, ben inmiddels anderhalf uur bezig geweest met draad en doek, maar het resultaat is miniem. Maar in principe is het nu weer afgedicht, maar zit dus nog met de waas op de ruit en achterzijde. Denk maar aan dubbelglas met een lek, dat effect is er dus.
Maar kan ik de koplamp niet deels verwijderen? Op de lamp zitten kleine dopjes, is dat geen bevestiging voor het glas?
Alvast maar weer bedankt.

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

nee dat is niet om los temaken want dan zou het makelijk zijn.

groetjes jan.

eddym (0), 15 jaar geleden

nou, ik heb via het ronde gaatje waar de pit ingaat, met pollepels, ijzerdraad, elect. draad en pvc buis omwikkeld met doek en met schoonmaakmiddel, de boel weer een beetje kunnen herstellen. Het geeft nu in ieder geval geen hinderlijke fel schijnende koplamp meer. Bedankt voor de tips. Kan dus een slotje op.

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

je hebt in iedere geval veel geduld gehad.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.