Ford Mondeo: koppeling automaat

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5v6

ik bezit een mondeo ghia 2.5v6 automaat en wil graag weten hoe de koppeling van een automaat werkt (als een automaat een koppeling heeft). mijn auto heeft sinds kort dat hij hogere toeren gaat draaien en na een paar seconden terug gaat naar het toerental die hij moet draaien bv. bij 100km p/u moet hij ongeveer 2200 toeren draaien maar dan schiet hij naar 3000 voor een paar seconden en dan terug naar 2200. dit doet hij bij verschillende snelhede niet onder de 60 km/u. ik dacht zelf misschien de koppeling die slipt. heeft iemand een antwoord voor mij

mondeobar

Geplaatst door mondeobar (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

In de versnellingsbak zitten meerdere koppelingen en /of rembanden welke allemaal kunnen slippen als er ergens een defect is. Ook de zg koppel omvormer is een soort koppeling,

Als de stator erin doorslaat onstaat daarin ook ongewenste slip.

De automaat kan niet functioneren als er geen olie in zit. Maar ook een te laag olieniveau zorgt al snel voor storingen.

Dus eerst maar controleren of de automaatolie nog voldoende is,,

Pas op!!! vuil haren en pluisjes zijn funest voor het functioneren.

En elke bak kent zo zijn eigen voorschriften met betrekking tot het controleren/ bijvullen of verversen van de automaatolie.

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Vergeet ook de electronica niet van een automaatbak. Ook dat kan storingen veroorzaken.

Doktor (0) PRO, 12 jaar geleden

Wat bij deze ook wel eens voorkwam is de standenschakelaar bovenop de versnellingsbak, deze registreerd de stand van de schakelhandel en als die warm wordt wil die wel eens verkeerde waardes doorgeven, dit is met de ford tester te zien tijdens het rijden.

Suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.