Ford Fiesta: koppeling die trilt en koffiemolengeluid maakt

Bouwjaar: 1985, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1100

Sinds enige tijd voel ik bij het rijden een trilling + bijgaand geluid in de koppelingspedaal. Als de motor in neutrale stand staat word ik niets gewaar. Die trilling en geluid worden alsmaar erger. Sinds kort begint de koppeling nu ook een koffiemolengeluid te maken. De koppeling zelf slipt niet maar ik heb alsmaar meer moeite om te schakelen (1ste en 2de versnelling geven de meeste problemen). Kan er mij iemand zeggen waaraan dat zou kunnen liggen? Dan kan ik een evaluatie maken of het nog de moeite loont om mijn stuk antiek te laten herstellen. Alvast bedankt!

searchdark

Geplaatst door searchdark (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Denk dat het druklager defect is. Dit kun je idd. voelen in het pedaal. Voor vervanging zal de bak er uit moeten. Al met al 'n paar uurjes werk. Lager kost +/- 60 euro. Misschien koppelingsetje ook vervangen. Kosten ongv. 150,- euro.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.