Ford Mondeo Wagon 2002: Lekkage of overtollig koelvloeistof?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: CJBB, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 107

Goedendag,

Na een koelvloeistof lekkage is mijn auto vorige week gerepareerd met een nieuwe waterpomp (de vorige lekte). Vlak nadat ik mijn auto terug had van de garage heb ik gekeken of ze de koelvloeistof terug bij hadden gevuld, toen viel het me op dat deze bij was gevuld tot boven de max streepje op het reservoir. Toen ik na een weekend rondrijden vandaag weer terug kwam bij mijn auto viel het me op dat er weer een plas onder de auto lag & dat er rode druppels onder de auto hingen. Het reservoir zat nu nogsteeds net iets boven de max streep. Nu is mijn vraag, is dit slechts overtollig koelvloeistof dat er door het systeem uit de auto wordt gegooid of bevind zich er nogsteeds een lekkage ergens? en hoe check ik dit?

Bvd!

SaintsC

Geplaatst door SaintsC (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

harry4203 (515) PRO, 1 jaar geleden

Het gebeurd wel eens dat er bij de reparatie wat koelvloeistof is een balk oid loopt, wat nog ff nadruppeld. (niet netjes, maar het gebeurd) Bij twijfel ff terug naar de garage zou ik zeggen, hij mag er geen koelvloeistof uitgooien. Tenzij die echt tot aan de rand gevuld is.

kaleido 1 (1860) PRO, 1 jaar geleden

Koud tussen min en max bij warm kan hij wel boven max staan.

check

Beste antwoord, geplaatst door SaintsC (0), 1 jaar geleden

Beiden bedankt voor de reacties, nadat hij gister middag nog steeds lekte ben ik naar de garage gegaan en bleek het dat er naast de lekkende waterpomp ook een klein scheurtje in het expansie vat zit waaruit koelvloeistof lekt

kaleido 1 (1860) PRO, 1 jaar geleden

Mooi opgelost , bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.