Ford Focus 2006: Linker speaker werkt niet meer

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: HXDB, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 85

Beste mensen,

Ik bezit een Ford Focus MK2 uit 2006. Ik zal mijn probleem even uitleggen, ik moest afgelopen week op de snelweg hard remmen met mijn auto omdat ik op een onverwachtse file stuitte. Hierdoor vloog een blikje frisdrank naar voren wat ik had staan in mijn tussenconsole, het blikje vloog in een vakje waar mijn telefoon aan een AUX kabel aangesloten zat. In dit vakje zit verder alleen het open gat van de auto aansteker, waar een beetje vocht in was gekomen en ook een beetje is door gedruppeld. De AUX aansluiting zit in mijn dashboard kastje en hier is dus geen vocht in gekomen. Na het harde remmen kwam ik pas 3 a 4 minuten later achter dat het blikje in dat vakje was gevlogen, zodra ik zag dat dit was gebeurd heb ik het blikje weg gehaald en wilde ik mijn telefoon pakken om te kijken of die nat was geworden. Precies op het moment dat ik mijn telefoon oppakte, viel de linker speaker uit in mijn bestuurders deur. Ik had toevallig nog meerdere AUX kabels in mijn auto liggen en die heb ik getest maar de speaker wil het nog steeds niet doen, ook heb ik normale radio zenders geprobeerd en hierbij komt er ook nog steeds geen geluid uit de betreffende speaker. De tweeter in deze deur doet het gelukkig nog wel, ook alle andere speakers en tweeters in de auto doen het nog goed. Ik heb gister de behuizing van de versnellingspook eraf gehaald om te kijken of er ergens achter een kabel open lag die kortsluiting kan hebben gehad, maar de kabels zijn netjes weggewerkt het enige wat achter het auto aansteker punt zit is de connector van deze aansteker, die kan wel een beetje nat zijn geworden maar het aansteker punt werkt nog wel. Ik heb er een foto bij gedaan van waar het blikje stond en het vakje erachter waar het dus was ingevlogen. Ik zie graag jullie reacties tegemoet!

.
FF2006

Geplaatst door FF2006 (0) , lid sinds 4 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

harry4203 (800) PRO, 4 maanden geleden

Prachtig verhaal, maar ik zou de bekleding van het lv portier eens demonteren en even een andere speaker proberen. Denk dat het gewoon toeval is, en de speaker de geest heeft gegeven.

    Bedankt voor je reactie, ik ga dit aankomende week bij een audio garage even proberen ik heb daar al een afspraak staan. Ikzelf geloof niet echt in dit soort pure toeval, lijkt mij meer een kwestie oorzaak-gevolg. Maar idd het kan ook dat ik me soms verkijk op wat met toeval allemaal kan gebeuren. Andere suggesties zijn nog steeds welkom! - FF2006 (0), 4 maanden geleden

Heino4267 (300), 4 maanden geleden

Kijk eens goed of de tweeter in de deur zit en dus vanuit de deur wordt gevoed met muzieksignaal.
Als dat zo is, is het inderdaad toeval, omdat de tweeter en de midwoofer in de deur vanuit dezelfde draden in de bestuurdersdeur-opening worden gevoed.
Als je speakers vernieuwd, doe dat dan altijd symmetrisch links + rechts, want die gaan er in de loop der jaren flink op achteruit.

FF2006 (0), 4 maanden geleden

@Heino4267 De tweeter zit idd in de deur op gezichtshoogte als ik in de auto zit, hier een afbeelding hoe de bekabeling eruit ziet achter het deurpaneel de kabel die omhoog gaat, is voor de tweeter.

FF2006 (0), 4 maanden geleden

De afbeelding gaat helaas niet mee met m’n post

FF2006 (0), 4 maanden geleden

https://youtu.be/mH547nwVJvA?si=mPHVEhwi... bij 02:37 kan je zien hoe de bekabeling is bij mijn auto.

FF2006 (0), 4 maanden geleden

Ik stap net in mijn auto en nu stoort de betreffende speaker tussendoor en doet ie het voor 1 a 2 seconde af en toe :’) Lijkt dat de buiten temperatuur iets heeft gedaan.

limbra (715), 4 maanden geleden

Zoals Harry4203 al eerder vermeld heeft,
portier bekleding demonteren, andere speaker proberen,
ook de stekker aansluiting van de speaker controleren,
indien de stekker aansluiting in orde is zal de speaker wel de geest gegeven hebben.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.