Ford Mondeo: Middelste achtergordel blijvend vergrendeld

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Heeft iemand een truukje om een geblokkeerde middelste achtergordel van een hatchback te ontgrendelen? Hij rolt wel verder op, maar niet meer af.

De gordel is ingerold terwijl de bank plat lag. Bij rechtopzetten van de achterbank is de gordel 'te kort' waardoor de bank plat moet blijven liggen.

Thanx,

Ed

edvandort

Geplaatst door edvandort (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kombikart (0), 17 jaar geleden

Heb dit een keer gehad bij een Escort. Je moet ff het mechanisme van de gordel open maken. Bij mij bleef toen die vergrendeling hangen. Heb die weer los gemaakt en er een heel kleinbeetje WD40 op gedaan. Werkte toen weer perfect.
Gr Fred

edvandort (0), 17 jaar geleden

Probleempje hierbij is dat de middelste rolgordelautomaat volgens mij alleen maar bereikbaar is door alle bekleding van de grote helft van de achterbank te verwijderen. De rolautomaat zelf zit met 1 bout (die wel van achteraf benaderbaar is) ONVOORSTELBAAR vast (soort overmaatse kruiskop met 2 'pootjes' teveel). Is hiervoor speciaal gereedschap nodig?

hans 1967 (0), 17 jaar geleden

het zal wel een torx zijn.en daarmee is ie dan zo los

kombikart (0), 17 jaar geleden

Klopt dat is een torx. denk toch dat je er ff mee naar de dealer moet. Die hebben dat gereedschap. Geloof niet dat dat echt veel zal kosten om het te maken.

transit (0) PRO, 17 jaar geleden

let op !

vaak gaat de plastic coating van je vergrendeling kapot (slotje van de a-bank)waardoor het slot niet ver genoeg "pakt"

en dan blijft je gordel geblokkeerd zitten

probeer het slotje eens met bijv een schroeven draaier net iets verder te drukken ,, misschien heb je geluk ..

kijk hier eerst even naar voordat je , je bekleding er af haalt

edvandort (0), 17 jaar geleden

Thankx, Sorry for the ignorance (ben IT-manager en geen automonteur en dat blijkt toch meer een echt vak) maar: Hoe kom ik bij dat 'slotje'? Wat is de A-bank? Vanaf de achterzijde van de bank zie ik in een sleuf de gordel met een metalen 'pen' dwars eroverheen. Daar krijg ik hem niet los. Kan het ook vanaf de bovenzijde van de bank?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.