Ford Focus: mk1 met zetec 1.8 degelijk?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Beste Ford-fanaten,

Is er iemand die mij kan vertellen of een Focus mk1 met zetec 1.8 een aanrader is. Ben van mening dat mijn Sierra 2.0 (N9C) wel zijn beste tijd heeft gehad. Het tuft effe een blauwe wolk uit bij het starten en er komt daarbij een tikkend/ratelend geluid uit de motor voor twee à drie seconden (zuigerveren?). Voor de rest loopt de motor wel loopzuiver. Vraag me af of zo'n zetec 1.8 ook net zo degelijk is uitgevoerd met een distributieketting en hydraulische klepstoters. Zit niet te wachten op een distributieriemvretende motor zoals bij die Opelblokjes uit o.a. de Astra G. Lees voor de rest weinig verontruststellende berichten over deze type auto in het algemeen. Dus betreft de Focus mk1 1.8i... Is it a no or a go?

Mvg

dos litros

Geplaatst door dos litros (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

De doelstelling van deze site is het oplossen van TECHNISCHE problemen van auto's. NIET een advies- en/of informatiesite voor aspirantkopers van een (andere) auto.
De topics waarin toch om aankooptips cq. adviezen wordt gevraagd worden door het moderatorteam gesloten.
Indien iemand de vraagsteller toch van informatie wil voorzien, kan deze dat doen door de vraagsteller rechtstreeks per email te benaderen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.