Ford Mondeo: motor naar zijn grootje

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

2 van de 4 wervelkleppen in het inlaatspruitstuk zijn afgebroken en hebben 2 zuigers in de naast liggende cilinders onherstelbaar beschadigd. Conclusie garage; andere motor. Ik ben op zoek naar een antwoord hoe dit mogelijk is. Deze auto is 6 jaar oud en heeft 180.000 km gelopen. De Ford garage-dealer heeft dit nog nooit mee gemaakt en weet het niet, de importeur van Ford Nederland ook niet. Dit geintje kost even wel € 3.500. voor een andere motor. Wie het weet mag het zeggen.

4bergen

Geplaatst door 4bergen (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Postie (0) PRO, 15 jaar geleden

Het is over het algemeen wel bekend dat de kleppen op den duur gaan rammelen, heb zelf ook nooit meegemaakt dat ze afbreken..

JAN/DODGE (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik zou kontakt opnemen met de onderdelenlijn voor een motor

haval (0), 15 jaar geleden

op een of ander manier is its verkerd gegaan met synchronisatie waardoor een verkerde compresie omtstaat, (dus klep en zuiger niet afgestem). Hoog warschijnlijk is de ontsteking hier de oorzaak van. want die kan een missinchronisatie veroorzaken. Vroeger met autos met een karburateur als er vermoede was dat de karburateur vuil was dan gingen somige gemakzugters de onsteking kabels omwisselen en dan stationair gasgeven. hiet door ontstat een verkerde synchronisatie waar door een deel van de druk naar de sruit stuk terug gaat en du auto ging dan knallen. Zo krijgen de kleppen veel voor de kiezen.
nu het is te laat, maar toch.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.